Başlatıcıya gelen simgeleri masaüstüne atamıyorum

Başlatan srknblr, 07 Ağustos 2016 - 18:06:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

srknblr

merhabalar başlatıcıda firefox ubuntusoft gbi simgeler var daha yeni kurdum sistemi ben windows gibi masaüstüne alt  alta koymak istiyorum bunlar tren gibi dizildi buraya :) nasıl yapabilirim. ?

ekte resim ekledim onları masaüstüne almak istiyorum

[eklenti yönetici tarafından silindi]

mhmtkrktr

Forumda ki ilk iletin olduğundan yola çıkarak, bu sorunun cevabından önce, Linux masaüstü ortamlarını incelemeni önerebilirim. Normal Ubuntu da Unity masaüstü bulunur ve senin istediğin ortam belki bu olmayabilir. Unity de bu yapılamazmı, tabiki yapılır ama ortamın bi espirisi kalmayabilir.
Senin söylediğine Xfce veya birazda donanıma göre Kde daha uygun gibi. Bunları mevcut ortamın üzerine ilave edebileceğin gibi, doğrudan Xubuntu ve Kubuntu sürümlerini indirip temiz kurulum yapabilirsin.
Onlarda bu tren yok :) Tabii bu söylediklerimin dışında da daha çok seçenek var. Video kanallarından bakarak uygun olan tercihi yapman daha kolay olur.
Yinede soru hâlâ Unity içinse buradan devam edelim.

srknblr

hocam şöyle söyliyim treni geçtimde yeni klasör oluştur seçeneğine basıyorum
Dizin oluşturulurken hata: Erişim engellendi

hatası veriyor klasör dahi oluşturamıyorum masaüstü tertemiz bu altıda tren gibi nasıl sürümdür bu ben neyi indirdim :),

bana windows gibi kullanacağım bir sürüm varsa önerirseniz sevinirim :) masaütsüne simgleri atayım yeter :) alta çok karışıyor :)

mhmtkrktr

Dizin oluşturma sırasında "Erişim engellendi" şeklinde hata vermesi normal değil. Bunun yorumu için, ortamın kullanıcılarından cevap beklemek daha doğru olur.
Yinede şu çıktı bir fikir verebilir,
ls -l /home
ls -l /home/$USER

Bu komutları uçbirimde çalıştırıp, verdiği sonuçları buraya kod (#) etiketi içinde paylaşabilirsin.

Söylediğim gibi bir çok seçenek var. Kısa bir araştırma yaparsan birçok seçeneği görebilirsin. Ekran paylaşımları da bu konuda yardımcı olabilir.  https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=50561.0

Beğendiğin birini bağlantı olarak verip özelliklerini sorarsan yardımcı olan bulabilirsin. Örn: şöyle bir Kubuntu buldum, https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=50561.msg597794#msg597794

Xfce için çok daha fazla seçenek var.

Kısaca bildiğin kadarıyla bilgisayarın özelliklerini de belirtirsen, ortamları bilenlerden daha uygun cevaplar bulabilirsin.
Son olarak şu da kendi tercihimdir. O bahsettiğin treni kullanmaya alışırsan, bir süre sonra onunla bilgisayarın çok daha pratik kullanıldığını görebilirsin. Sadece biraz yapılandırmak, ince ayarlarını yapmak gerekiyor olabilir.