işlemci tavsiyesi

Başlatan myalperen, 20 Temmuz 2016 - 18:35:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

myalperen

Merhaba eski bilgisayarıma ubuntu server 14.04lts kurdum xrdp ile masaüstü bağlantısını ayarladım, xrdp için xfce4 kurdum, ubuntu gnome grafiksel masaüstü kurdum, otomatik girişi açıp uyku moduna girmeyi, ekran kapanmasını kapattım, openssh kurdum, transmission client kurdum web üzerinden kontrol edip sorunsuz şekilde torrent indirebiliyorum, sunucumu balkonda barındırıyorum wifi adaptörüyle internete bağlanıyor, uzaktan yönettiğim için monitör, klavye, fare kullanmıyorum, böyle güzel bir işletim sistemi yaptıkları için ubuntu geliştiricilerine çok teşekkür ediyorum. Sistemden bu haliyle çok memnunum. Sistemin özellikleri: pentium 4 524ht | Asus P5PE-VM | 1.5GB DDR | Pegasus 380watt | Ubuntu Server 14.04 LTS

Ancak htop uygulamasından baktığımda işlemci kullanımı %97-%100 arasında dolanıyor, işlemcinin çoğunu vnc kullanıyor onu da kapatırsam sanırım uzak masaüstü bağlantısını kullanamam, işlemcim günümüz standartlarında çok geride kalıyor acaba işlemci yükseltsem sisteme ne gibi bir katkısı olur şu haliyle 1 kez transmission'un çökmesi dışında hiç sorun yaşamadım. Pentium D 945 modelini Çin'den 7.5-8TL gibi cüzi bir ücrete temin edebilirim ancak gelmesi 1-2 ayı bulabilir. Sizce bu haliyle çalışsın mı yoksa işlemciyi yükselteyim mi?

Berkhan Berkdemir

Merhaba,
Yer sıkıntınız yoksa içeriye almanızı tavsiye ederim. Emin olun toz yüzünden sistemin zarar görmesini istemezsiniz.

Ben ibm x series 205 de bulunan pentium 4 2.8ghz (intel de bu adı kullanıyor herhangi bir model adı yok) de bile işlemci kullanımı %10-20 ki o da aktif oldupu zaman.

Bende torrent server olarak kullanıyorum ama GUI ile değil.

Eğer komutlar ile aranız varsa internetten araştırma yaparak (kullandığım torrent istemcisi ve sunucusu olan uygulamayı kurabilirsiniz) deluge kurulumuna bakın. Yanına birde web user interface eklerseniz emin olun daha az kaynak kullanımını sağlayacaksınız.

Aynı zamanda 7-8 tl lik bir işlemci için gereksiz bir vakit kaybı olur. 5 tl daha verin ve mümkünse türkiyeden benzer modelerini alın.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

myalperen

Alıntı yapılan: Berkhan Berkdemir - 20 Temmuz 2016 - 22:38:21
Merhaba,
Yer sıkıntınız yoksa içeriye almanızı tavsiye ederim. Emin olun toz yüzünden sistemin zarar görmesini istemezsiniz.

Ben ibm x series 205 de bulunan pentium 4 2.8ghz (intel de bu adı kullanıyor herhangi bir model adı yok) de bile işlemci kullanımı %10-20 ki o da aktif oldupu zaman.

Bende torrent server olarak kullanıyorum ama GUI ile değil.

Eğer komutlar ile aranız varsa internetten araştırma yaparak (kullandığım torrent istemcisi ve sunucusu olan uygulamayı kurabilirsiniz) deluge kurulumuna bakın. Yanına birde web user interface eklerseniz emin olun daha az kaynak kullanımını sağlayacaksınız.

Aynı zamanda 7-8 tl lik bir işlemci için gereksiz bir vakit kaybı olur. 5 tl daha verin ve mümkünse türkiyeden benzer modelerini alın.

Python, SQL Developer
İyi günler
Cevabınız için teşekkür ederim. Intel 478 pin işlemcileri piyasaya sürdüğünde işlemcileri GHz değerindeki frekansına göre sınıflandırıp satıyordu, sonradan lga775 işlemciler çıktığında yine hızına göre ancak model numarası verip satmaya başladılar ve 64bit desteği getirdiler. Sanıyorum sizinki eski pentium modellerinden olduğu için sadece GHz değeri yazıyordur.
Ben ses açısından balkonda barındırıyorum balkon kapısını kapatınca ses sıfıra iniyor bunun yanında malum bu işlemciler 90nm üretim teknolojisiyle üretildiği için soba gibi ısınıyor odayı da ısıtıyor :)
Ben harici harddiskime indirdiğim veriyi transfer etmek için ve bilgisayardaki veriyi silmek için gui tercih ediyorum bunun karşılığında vnc servisi de tüm işlemciyi kullanıyor maalesef. Gui kullanmamın sebebi ssh üzerinden veriyi harddiske transfer edebiliyorum ancak bazı verileri ssh üzerinden silemiyorum, gui'de nautilus'u root şekilde açmam gerekiyor. Aslında onu yapabilsem gui ye ihtiyacım olmayacak.
Transmission'u ben de web interface üzerinden kullanıyorum şuan değiştirmeyi düşünmüyorum.

Berkhan Berkdemir

O zaman lxde veya xfce gibi bir çözüm kullanabilirsiniz. Veya lubuntu yu kullanmanızı önerebilirim. En hafif distrolar arasında yer alıyor kendileri.

Python, SQL Developer
İyi günler

Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

afeser

Hocam eski bilgisayarı ben de denemiştim 3.0 GHZ Pentium işlemci vardı ancak fedorada sizin gibi çok yüksek değerlere yükseliyordu. Ayrıca çok gürültü oluyor ve gereksiz yere elektrik harcıyor. Eğer hem uğraşmaktan zevk alıyor hem de işinize yarıyorsa raspberry pi gibi bir şey alabilirsiniz. Eski android telefonu sunucu olarak kullanmak mümkün eğer elinizde eski bir tane varsa onu da kullanabilirsiniz(çok denemek istiyorum ama kullanmadığım android yok. denemedim ancak internette konularını gördüm). Eski sistemler hem hantal hem de verimsiz. Torrent için 100 wattlık bir sistem kurmak pek de akıl karı değil. Onun yerine 5 watt civarında çalışan yeni işlemciler kullanmak daha mantıklı bana kalırsa.

Sorunuza gelirsek http://forum.ultravnc.info/viewtopic.php?t=4944 google arayınca direk bu konu çıktı. Hardware acceleration özelliğini kapatınca düzeldiğini söylemişler. Ancak bana kalırsa komut satırını kullanın çok daha rahat ve pratik. Program ayarları için de web arayüzü kullanırsınız.
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: afeser - 02 Ağustos 2016 - 15:02:38
Hocam eski bilgisayarı ben de denemiştim 3.0 GHZ Pentium işlemci vardı ancak fedorada sizin gibi çok yüksek değerlere yükseliyordu. Ayrıca çok gürültü oluyor ve gereksiz yere elektrik harcıyor. Eğer hem uğraşmaktan zevk alıyor hem de işinize yarıyorsa raspberry pi gibi bir şey alabilirsiniz. Eski android telefonu sunucu olarak kullanmak mümkün eğer elinizde eski bir tane varsa onu da kullanabilirsiniz(çok denemek istiyorum ama kullanmadığım android yok. denemedim ancak internette konularını gördüm). Eski sistemler hem hantal hem de verimsiz. Torrent için 100 wattlık bir sistem kurmak pek de akıl karı değil. Onun yerine 5 watt civarında çalışan yeni işlemciler kullanmak daha mantıklı bana kalırsa.

Sorunuza gelirsek http://forum.ultravnc.info/viewtopic.php?t=4944 google arayınca direk bu konu çıktı. Hardware acceleration özelliğini kapatınca düzeldiğini söylemişler. Ancak bana kalırsa komut satırını kullanın çok daha rahat ve pratik. Program ayarları için de web arayüzü kullanırsınız.
Size katılıyorum rpi konusunda. Gözümün dibinde rpi var ama hiç aklıma gelmedi bunu söylemek [emoji2].

Ben rpi yi lighttpd ve vsftpd server olarak kullanıyorum 4 çekirdek, 1GB ram bu işlemler için fazla bile. OS olarak rasbian kullanıyorum (mâlesef)

Python, SQL Developer
İyi günler