[Çözüldü] Linux Yazılım Geliştirme İçin Hangi Dil Lazım

Başlatan jctgu, 29 Temmuz 2016 - 14:57:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jctgu

Linux masaüstü uygulama yapmak için hangi dilleri bilmek gerekli?

Source

Bu çok genel bir soru yazılım geliştirmek için öncelikli olarak os seçilmez yani seçilir tabi ama öncelikli olarak geliştirmek istediğin yazılımın ne olduğuna karar vermelisin daha sonra o yazılım için en mantıklı programlama dilini seçersin ve geliştirirsin.Benim önerim python, C

jctgu

Alıntı yapılan: Faker - 29 Temmuz 2016 - 23:33:12
Bu çok genel bir soru yazılım geliştirmek için öncelikli olarak os seçilmez yani seçilir tabi ama öncelikli olarak geliştirmek istediğin yazılımın ne olduğuna karar vermelisin daha sonra o yazılım için en mantıklı programlama dilini seçersin ve geliştirirsin.Benim önerim python, C

C++ ile mümkün mü?

Source

Berkhan Berkdemir

Alıntı yapılan: jctgu - 29 Temmuz 2016 - 14:57:40
Linux masaüstü uygulama yapmak için hangi dilleri bilmek gerekli?
Eğer enterprise katmanda uygulama geliştireceksen ileride iyi paralar çıkarmak istiyorsan, sabır ve sabırın fazlası ile varsa JAVA.

Ben hemen basit bir terminal uygulaması yapacağım, linux sunucumda basit scriptler yapacağım, prototip geliştirmek hoşuma gidiyor, yakında rpi alacağım onun üzerinde robot projeleri geliştiteceğim diyorsan da python.

PHP web için hazırlamış language dir. Onun hakkında bir bilgim yok diyebilirim.

Ayrıca java bildiğin zaman sana hep farklı sorular ile gelecekler web sitesi hazırlar mısın...

Ayrıca sana önerim ne olur olmasın diye de SQL e bir başla derim. Zaten taş çatlasa, 40-50dk nı alır anlaman.

Ayrıca PY de bir sorun yaşarsan bana çekinmeden PM atabilirsin.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

bugra9

@Faker cevabı vermiş. Kısaca tüm diller ile geliştirme yapabilirsin.

Eğer konu senin için çözüldüyse şöyle bir uygulamamız var.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0