[Çözüldü] Eduroam Ağına Evden Bağlanmak

Başlatan afeser, 21 Mart 2016 - 19:40:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

afeser

Merhaba herkese. Eduroam ağına bağlanıp itu kütüphanelerine girip yazılım indirmek istiyorum yazilim.cc.itu.edu.tr üzerinden. Ancak eduroam için
http://eduroam.metu.edu.tr/tr/node/3 buradan anladığım kadarıyla wireless bağlantısına ihtiyaç var ancak benim dizüstü bilgisayarım yok ve her işi evde masaüstünden yapıyorum. Evdeki bilgisayar  ile vpn bağlabiliyorum ancak wireless  olmadığından eduroam bağlantısı olmuyor. Şimdi sormak istediklerim şöyle:
1-Eduroam nasıl bir sistem? Bağlantı yapılırken anladığım kadarıyla wireless gibi bağlanıyoruz ancak farkı ne?
2-Benim evden ağa bağlanabilmem mümkün mü? Tüm portlar filitreli görünüyor.
3-ITU dosyalarına erişmem için itu'de olamam gerekiyor mu?(bence olmaması lazım sonuçta tanımında tüm dünyayı çevreleyen ağ yazıyor)
Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.  :)
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

plazma

Tüm ünivetsitelerde var bu sistem artık, kampüste iken kullanabilirsiniz, siz evden üiversitesinin kablosuz ağına bağlanmak istiyorsunuz sanırım.

alikemalocalan

İÜ de aynı sistemi kullanıyoruz.Okul size vpn verecek onunla evden gireceksin vpn ile.O şekilde okul ve kutuphane  dokumanlara ulasabilirsin.

İTÜ desin sanırım.Bu dokuman işini görür.

http://bidb.itu.edu.tr/hizmetler/vpn

afeser

Alıntı Yap
Tüm ünivetsitelerde var bu sistem artık, kampüste iken kullanabilirsiniz, siz evden üiversitesinin kablosuz ağına bağlanmak istiyorsunuz sanırım.

Hocam aslinda evden eduroam agina baglanmak istiyorum eireless gibi direk kablosuz aga baglanmaya calismiyorum.

Alıntı yapılan: alikemalocalan - 22 Mart 2016 - 00:05:43
İÜ de aynı sistemi kullanıyoruz.Okul size vpn verecek onunla evden gireceksin vpn ile.O şekilde okul ve kutuphane  dokumanlara ulasabilirsin.

İTÜ desin sanırım.Bu dokuman işini görür.

Hocam odtudeyim itu kutuphanelerine baglanmak istiyorum okuldaki eduroam baglantisini wireless ile kurmak yerine evden vpn baglantisi ile metu vpn oradan da eduroam baglantisi kurmak istiyorum. Ancak tum  dokumanlar wireless vpn ile alakali.

heartsmagic

Zaten sen üniversite ağına dahil olduğunda Eduroam'a da dahil olmuyor musun VPN yapınca?
Şimdi, şuraya bakınca öğrenciler sadece içeride kalabiliyor gibiler:

Akademisyenler ağa dahil olup dışarı çıkabiliyorlar.

Bu durumda yapabileceğin fazlaca bir şey yok gibi. Senin amacın tam olarak nedir? Akademik yayınları edinmek, kütüphaneleri falan gezinmek istiyorsan onun için okul Proxy sağlar zaten orada da söylendiği üzere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alikemalocalan

Hocam itü de olduğunu düşünerek o linki verdim.Hangi üniversite içeriğine ulaşmak istiyorsan onun vpn servisini kullanman lazım ki bunun içinde o üniversitede kayıtlı olman gerek veya oraya kayıtlı birinin kullancı bilgilerini ile itü vpn servisine baglanman gerek.
Sadece herhangi  eduroam a baglanman yetersiz malesef.İP adresinin itü içinden olması gerek.

freeman

Maalesef evden Eduroam ağına bağlanamazsınız. Kampüs içinden bağlanabilirsiniz. Çıkışların Eduoram üyesi IP 'lerden olması gerekiyor. VPN ile olacak iş değil.
Eduroam her ülkede ortaktır ama üniversiteler, bazı devlet kurumları,roteller gibi belirli yerlerde mevcuttur.

Diğer konu eğer İTÜ için bir hesabınız yoksa İTÜ nun sağlamış olduğu yazılımları indiremeyebilirsiniz. Bazı üniversiteler sadece kendi öğrencileri için indirim imkanı veriyorlar. Yazılımı indirseniz bile yine öğrenci olarak tam sürümünü kullanabilmek için o üniversitenin vermiş olduğu öğrenci e-posta servisi ile kayıt olmanız gerekir.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

afeser

Alıntı yapılan: freeman - 24 Mart 2016 - 10:57:54
Maalesef evden Eduroam ağına bağlanamazsınız. Kampüs içinden bağlanabilirsiniz. Çıkışların Eduoram üyesi IP 'lerden olması gerekiyor. VPN ile olacak iş değil.
Eduroam her ülkede ortaktır ama üniversiteler, bazı devlet kurumları,roteller gibi belirli yerlerde mevcuttur.

Diğer konu eğer İTÜ için bir hesabınız yoksa İTÜ nun sağlamış olduğu yazılımları indiremeyebilirsiniz. Bazı üniversiteler sadece kendi öğrencileri için indirim imkanı veriyorlar. Yazılımı indirseniz bile yine öğrenci olarak tam sürümünü kullanabilmek için o üniversitenin vermiş olduğu öğrenci e-posta servisi ile kayıt olmanız gerekir.

Aynen VPN ile olmuyor. VPN ng2k modemine bağlanabiliyorum eduroam METU VPN ile farklı.

Cevaplar için teşekkür ederim...