OPENSSL_1.0.1 not found hatası alıyorum

Başlatan naklov, 18 Temmuz 2016 - 23:34:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naklov

Arkadaşlar merhaba,

Xampp da php dosyasında işlem yaparken debug modda OPENSSL_1.0.1' not found  hatası alıyorum aşağıdaki çözüm yollarını denedim fakat halledemedim alternatif yöntemler veya gözden kaçırdığım birşeyler olabilir mi ?

sudo apt-get install libssl-dev
apt-get install linux-headers-$(uname -r)

hatta

sudo apt-get install libssl-dev
sudo ln -s /usr/lib/libssl.so.1.0.0 /usr/lib/libssl.so.1.0.1
sudo apt-get remove --purge curl php5-curl libssl-dev
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove --purge
sudo apt-get install --reinstall libssl1.0.0
sudo apt-get install curl php5-curl

http://superuser.com/questions/553766/curl-error-version-openssl-1-0-1-not-found
http://stackoverflow.com/questions/32644157/forcing-a-binary-to-use-a-specific-newer-version-of-a-shared-library-so
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

Berkhan Berkdemir

Merhaba,
64 bit mi 32 bit mi sisteminiz. Aynı zamanda xampp 64 mü 32 mi? Ona göre lib yüklemesi yapılması gerekebilir.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

naklov

Alıntı yapılan: Berkhan Berkdemir - 19 Temmuz 2016 - 08:21:42
Merhaba,
64 bit mi 32 bit mi sisteminiz. Aynı zamanda xampp 64 mü 32 mi? Ona göre lib yüklemesi yapılması gerekebilir.

Python, SQL Developer
İyi günler

uname -a -m
Linux naklov 4.4.0-31-generic #50-Ubuntu SMP Wed Jul 13 00:07:12 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Xampp 64 bit

Berkhan Berkdemir

İnternette ilk gördüğüm sitede x64 üzerine xampp x32 ile kurmuşlar. Bu hatayı o yüzden alıyorlardı.

Ama burada farklı bir olay var. Akşama bakıp size döneceğim.

Python, SQL Developer
İyi günler

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

naklov

Aslında sorunu biraz daha detaylı bir şekilde anlatacak olursum youtube-dl'nin webuisini kullanıyorum. Php sayfası tasarlayarak gelen linki convert işlemi yapacaktım ki bu ssl problemini yaşayana kadar size debug çıktısını aşağıda veriyorum , belki farklı bir ayar gözden kaçmış olabilir.

ERR > Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/youtube-dl", line 3, in import youtube_dl File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/youtube_dl/__init__.py", line 15, in ERR > from .options import ( File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/youtube_dl/options.py", line 7, in ERR > from .downloader.external import list_external_downloaders File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/youtube_dl/downloader/__init__.py", line 3, in ERR > from .common import FileDownloader File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/youtube_dl/downloader/common.py", line 8, in ERR > from ..utils import ( File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/youtube_dl/utils.py", line 27, in ERR > import ssl File "/usr/lib/python2.7/ssl.py", line 97, in ERR > import _ssl # if we can't import it, let the error propagate ImportError: /opt/lampp/lib/libssl.so.1.0.0: version `OPENSSL_1.0.1' not found (required by /usr/lib/python2.7/lib-dynload/_ssl.x86_64-linux-gnu.so)

Kodun sonlarında openssl_1.0.1 not found diyor diğer hata kayıtlarının bundan kaynaklandığını düşünüyorum.