Hdmi Sorunu

Başlatan osman.tuysuz, 11 Temmuz 2016 - 13:28:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osman.tuysuz

Merhabalar, Ubuntu 14.04 LTS kullanıyorum. Televizyonu bilgisayarı bağlamak istedim ve hdmi kablosunu taktığımda tam anlamıyla çalışmadı. Yani o anda tarayıcıda video açıktı ama hdmi kablosunu taktığımda bilgisayarın ekranı farklı televizyon farklı görüntü gösteriyordu. Bilgisayar ekranında tarayıcıdaki video oynarken, tv ekranında sadece masaüstü gözüküyordu. Ekran kartım nvidia 540m var ve biostan kapattım kullanmıyorum. Acaba bununda etkisi olabilir mi? Hdmi sorunumu nasıl düzeltebilirim? Teşekkürler.
Hayatımdaki Değişiklik "UBUNTU" ve Açık Kaynak Kod

bugra9

Bilgisayarda birden fazla ekran bağlı olunca ne yapılabileceği ile ilgili birden fazla seçenek oluyor. Bunlar,
- Sadece dizüstünün ekranını kullan.
- Sadece ikinci ekranı kullan.
- Dizüstü ekranını ve ikinci ekranı beraber birbirinin devamıymış gibi kullan.
- İki ekrana da aynı görüntüyü ver.

Bunlardan en çok kullanılan 3. seçenek ve bundan dolayı bu seçenek aktif halde geliyor. Eğer tarayıcıyı televizyonda göstermek istiyorsan, tarayıcıyı tutup televizyon ekranına doğru sürükleyip o ekrana taşıyabilirsin. (Ekranın ya sağında ya solundadır.)

Ya da senin istediğin gibi iki ekranda da aynı görüntünün olmasını istiyorsan, görüntü ayarlarına girip "ekranı yansıt" seçeneğini seçmelisin.

İlave olarak klavyende bu yansıtma kiplerini hızlıca gösterecek bir tuş kombinasyonu varsa bunu kullanabilirsin. Örneğin fn+f7 gibi.