[Çözüldü] Ust ve yan cubuk gozukmuyor

Başlatan hakantrg, 05 Temmuz 2016 - 01:20:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakantrg

Meehaba arkadaslar..
Hicbir islem yapmama ragmen bugun basima gelen bir problem ..ne ust cubuk ne de yan cubuk gozukmuyor
Nasil halledecem acaba

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

hakantrg

Onerisi olan yokmu acaba

ata1

sistemme compiz kurdun mu ? kurmadın ise untiyi yeniden yüklemen yada sıfırlaman gerekir verdiğin bilgi ile yardım etmek zor.
bu sıfırlama nasıl olur dersen ben ubuntu kullanıcısı değilim. Kendin araştırmalısın yada bilen arkadaşlarım yardımcı olacaktır pencere yöneticini nasıl başlatacaksın
ubuntu kullananlar söyler sanırım.

hakantrg

Compiz nedir bilmiyorum hocam..bilgi verir mi bilmem ama resimde koydum simdi..

ata1

komutlarınızı fazla bilmediğimden detaylara girmek istemem ancak bazı temel bilgilerini öğrenmek bize faydalı olur .

önce ne kullandığını görelim
lsb_release -a

hakantrg

No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 16.04 LTS
Release: 16.04
Codename: xenial

hocam ekrandaki komutlar chorome için çıkıyor ..menü olmadıgından chorome terminalden açtım

ata1

şöyle bir anlatım buldum işinize yarar umarım   
https://ubuntum.blogspot.com.tr/2013/04/unity-ve-compiz-ayarlarn-resetlemek.html
(Alternatiftir. İhtiyaç Olduğunda Kullanın): Eğer sadece program başlatıcı ikonlarını tekrar başlatmak isterseniz Terminalden aşağıdaki komutu verebilirsiniz.

unity --reset-icons
Bu komut program başlatıcıyı hemen tekrar başlatır ancak Terminalden başlatıldığı için, siz terminali kapattığınızda Unity de kapanır. Bu sebeple, komutu uygulayıp Oturumu kapatıp açmalısınız. Böylece en son ayarlar kalıcı hale gelecektir.

hakantrg

teşekkür ederim hallettim dediginiz şekilde ..
İyi Bayramalar

ata1

rica ederim iyi bayramlar. :))
şöyle bir uygulamamız var. Rica etsek
Çözülen başlıkların etiketlenmesi
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

hakantrg

ata1

teşekkür ederiz. Hayırlı bayramlar.
kendime not bu arada bende öğrenmiş oldum bizdeki xfwm4 --replace komutunun karşılığı unity --reset-icons  :)) :))

mt

sudo apt-get update
sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
sudo apt-get install unity

ata1

@mt verdiğin masa üstü kurulumu biz pencere yöneticisini ve untıy'i yeniden başlatma ile sorunu çözdük. hayırlı forumlar

unity --reset-icons