[Çözüldü] Ubuntu 16 04 bilgisayarım açılmıyor

Başlatan Johnruth, 10 Temmuz 2016 - 11:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Johnruth

Merhaba arkadaşlar ubuntu 16.04 sürümünü kullanıyorum bilgisayarımı açtığım zaman fotoğrafını paylaştığım ekran görüntüsü geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkür ederim. [img]https://drive.google.com/file/d/0BzpP6QGb1PipN09vVWEtMlJBUms/view?usp=docslist_api/[img]

illedelinux

Hani ben resim göremiyorum?
Ne gibi bir ekran geliyor tarif edebilir misin?
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

mhmtkrktr

Diskte bozuk dosya bulunmuş, şu komutu çalıştır ki düzeltebileyim diyor, ( Linuxçesi bu yani :) )
fsck -a /dev/sda1

Bu işlemi, bilgisayarı Cd / usb den çalıştırarak yapman gerekebilir. Veya konsola geçebildiğin herhangi bir yöntem varsa, oradan da yapabilirsin.

Johnruth

Hocam kusura bakmayın konuyu açarken resmi nasıl eklemem gerektiğini bilmediğimden resmi drive a yükledim ve kodunu paylaştım. mhmtkrktr hocam verdiğiniz komutu nasıl çalıştırabilirim tarif ederseniz sevinirim.

heartsmagic

Ubuntu kurulumu yaptığın DVD veya USB ile sistemi aç, kurulum yapmayacaksın "dene" diyeceksin. Başka hiçbir şey yapmadan uçbirimi açıp komutu uygularsın. Başına sudo koy ve -a olmasın:

sudo fsck /dev/sda1
Hataları düzelteyim mi diye sorarsa onay verirsin. y veya e dersin sanırım duruma göre.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Johnruth

heartsmagic hocam merhaba şu an ubuntuyu yüklediğim dosya elimde değil başka bir şekilde halledebilmem mümkün mü acaba

heartsmagic

Sistemi kurtarma kipinde açabiliyor musun? Grub listesinde vardır kendisi. Grub görünmüyorsa makineyi açar açmaz Shift tuşuna basılı tutarsan görünmesi lazım. Kurtarma kipinde girip "root shell" kısmını seç, bırak uçbirim gelsin karışına. Ardından ilgili komutu denersin. sudo gerekmez bu şekile yaparsan.

Johnruth

Merhaba değerli arkadaşlar sorunum çözüldü yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

heartsmagic

Rica ederiz. Tarif edilen şekilde mi çözdün? Geri bildirim yaparsan ilerisi için sorun yaşayan diğer insanlara referans olmuş olursun.
Bir de forumda çözülen konularımız için şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu

Johnruth

Hocam esasında grup listesinden tarif ettiğiniz şekilde uç birime ulaşamadım ama grup listesinde ubuntu için gelişmiş seçenekler listesinden rasgele tıkladığım bir seçenek sonucunda bilgisayar açıldı anlıyıcağınız biraz şans eseri oldu  :)

heartsmagic

Şans eseri düzelmiş olamaz da acaba geçici bir sorun mu oldu yoksa diskte sorun mu var diye düşünüyorum. Eğer şu an en üstteki çekirdek ile sistem normal bir şekilde açılıyorsa bir süre daha kullanmaya devam et, biraz sistemi gözlem altında tut. Sorun olursa bu başlığı tekrar açtırırsın.