Elementary Os ACPI PCC hatası

Başlatan ALBATROS84, 26 Haziran 2016 - 16:54:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ALBATROS84

Eski bilgisayarıma Elementary Os kurmak istedim USB dosyalarını hazırladım kendi bilgisayarımda da denedim sorunsuz boot ediyor ancak o bilgisayara gelince boot için usbyi seçiyorum ve ardından [1.299451] ACPI PCC probe faild. hatası geliyor normalde bu boot ederken diğer bilgisayarlar da da oluyor ama 1 saniyeden kısa bir süre ekranda gözüküp kayboluyor ve işlemlere devam ediyor ama bu sefer sürekli ekranda kaldı biraz internete baktım daha çok driver değişikliğinden sonra oluşmuş bir sorun gibi okudum.
Bilgisayarın ekran kartı sis mirage graphics 3 baya sorunlu bir kart en büyük yeteneği bilgisayara görüntü verebilmek ekrana görüntü gelsin yeter mantığıyla konulduğuna şüphem yok.
Sorun sistemin ekran kartıyla olan probleminden mi kaynaklı ? Bu bilgisayarda remix os kurmuştum çözünürlük haricinde sıkıntı yoktu linux sistemlerde driver ortak bir şekilde çözümleniyorsa sorun çıkartmaması gerekiyor diye düşünüyorum.

heartsmagic

O hata açılmayı engellemez. nomodeset gibi bir parametre ile açmayı dene sistemi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ALBATROS84

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Haziran 2016 - 18:56:50
O hata açılmayı engellemez. nomodeset gibi bir parametre ile açmayı dene sistemi.
Nasıl yapılır bilmiyordum internete baktım şunu buldum http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Çekirdek_önyükleme_seçenekleri
Denedim ancak sonuç yok önce sadece nomodeset modunu işaretleyip kurmadan dene işlemini başalttım sonra da nomodeset+ acpi=off seçeneklerini işaretleyip denedim ikisinde de sonuç alamadım aynı ekran gelmekte.

heartsmagic

Ele gelir bir şeyler bulamadım ne yazık ki. Oradaki parametreler denenmeye devam edilebilir, denenmeyenler yani. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ALBATROS84

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Haziran 2016 - 14:46:12
Ele gelir bir şeyler bulamadım ne yazık ki. Oradaki parametreler denenmeye devam edilebilir, denenmeyenler yani.
Ubuntuyu da denedim orda siyah ekranda kaldı  :D
Bir çözüm yok gibi yardımınız için teşekkürler biraz remix os ile uğraşayım onu sorunsuz açıyordu