Windows yanına kurulu Ubuntu hk.

Başlatan dino, 12 Haziran 2016 - 17:11:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dino

Merhaba,
Yaklaşık bir aydır seve seve Ubuntu'yu kullanıyorum, hatta kardeşim direnmese Windows'u bile silmiştim şimdiye değin. İlkin 14.10'u yüklemiş, kısa bir süre sonra da 15.10'a otomatik yükseltmiştim. Fakat son iki haftadır gözle görülür bir yavaşlama var ve rutin güncelleştirme ekranı hata veriyor. Bunu fırsat bilerek son sürümü yüklemek istiyorum. Güncel sürümün yükseltme değil de DVD'den kurulması önerildiğinden ben de bu yolu tercih edeceğim. Ancak kurulumla ilgili rehberlerde zaten kurulu olan eski Ubuntu'nun mahiyetine dair bir şey söylenmemiş ya da kaçırdım. Yani eski sürümü kaldırıp  da mı yenisini yüklemeliyim, yoksa "Windows'un yanına Ubuntu kurmak" rehberini tekrardan uygulamalı mıyım?

Rehberi aynen uygulamayı düşünüp bilgisayarı DVD'den başlattım ancak karşıma gelen ekranda, "Bilgisayarı CD/DVD ya da USB bellekten başlatmak" makalesinin Dell marka bilgisyarlar için ön gördüğü "Boot sequence" seçeneği yoktu. Yine de hissikablelvuku CD/DVD yazan seçeneği işaretledim ve karşıma çıkan ilerlenebilecek en ilgili seçenek "Installing Ubuntu" idi. Önce başlattım ancak sonra "acaba..." diye yüklemeyi durdurdum.

Şayet yanlış bir yerde ve/veya zaten açılmış bir konuda, konu başlattıysam şimdiden özür dilerim.

Not: Belki yeri ve zamanı değil ancak ailenizin çalışkanlığı göz dolduruyor. Hepinizi tebrik ederim.

sinan54

Kurulumda sana öneriler sunan bir sayfa gelecektir.Şuanda diskinde ubuntu kurulu oldugu için ''ubuntuyu ubuntu üzerine kur''gibi bir seçenek çıkar,onu işaretleyebilirsin.Başka birşey seçeneginde diskte istedigin bölümlemlemeyi yaparak kurulum yapabilirsin.Şu anki disk yapısını kullanacaksan kurulu ubuntu üzerine yeni kurulum seçeneğini işaretlemendir.

dino

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, ancak bu mesajdan sonra işler çığrından çıktı ve en nihayetinde üçüncü denemede, Windows'u da silip Ubuntu'yu kurmak zorunda kaldım.

heartsmagic

Bu başlıktaki sorun halloldu yani? Şöyle bir uygulamamız var forumda: cozuldukonusu
Başka soruların varsa konuşulabilir elbette.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dino

Hayır, sorun çözülmedi. Ben çözemeyince herbir şeyi sildim. Ancak ileride bir başkası yine böyle bir soruyla gelebilir ki soru cevaplanmadı.

heartsmagic

Kurulumlar genelde şunları içeriyor:

- Var olan Ubuntu (bir başka dağıtım) yerine kur.
- Windows'un yanına kur
- Tüm diski silip kur
- Başka bir şey

Eskiden Windows'un yanına kurduğumuzda pek sorun olmuyordu, fakat UEFI olaylarından sonra tüm diski silmelere şahit olduk. Bu nedenle, şahsi olarak hemen herkese "Başka bir şey" seçeneği ile kurulumu öneriyorum. Bu seçenekte tüm disk bölümleri görülebilir. Zaten bir Linux mu var? O bölüm seçilir kurulum için, sonra doğrudan kuruluma gidilir. Var olan bölüm kullanılacağı için hiç sorun yaşanmaz. Windows mu var sadece? Bir bölümden yer ayrılır, güzelce ext4 yapılır ve Ubuntu kurulur. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.