EassyPeasy Masaüstü Sorunu

Başlatan NejatSa, 16 Haziran 2016 - 01:23:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NejatSa

Herkese merhabalar ;

Öncelikle foruma bir süre önce ilk ubuntuyu araştırırken üye olmuştum. Forumdaki hali hazırda bir çok konu ile tüm problemlerimi çözdüm şimdiye kadar, fakat bu sefer nerdeyse tüm konulara bakmama rağmen ve cihazda internet bağlantım olmamasından dolayı çözüm getiremedim. Sizlerin yönlendirmeleri doğrultusunda çözebileceğimizi düşünüyorum.

Sistem ve Cihazdan bahsedelim öncelikle

Hp Compaq Mini 110 netbook için windows çok ağır kalınca ve ubuntuyu öğrenmek istediğim için ,Eassy Peasy kurulumu yapmış wifi bağlantısı yapana kadar felan forumda tüm başlıkları tavaf etmiştim.

Bildiğim kadarıyla ubuntu 10.04 olması gerekiyor gerekli komutları yazarsanız cihazın telefonla fotoğrafını çekip buradan yükleyebilirim.

Uzun süredir kullanmadığım cihazı açtığımda "Checking Battery State...    [ok] satırında kalıyor ve desktop açamıyorum hiç bir şekilde Ctrl+Alt+F1 yaparak komut penceresini açabiliyorum. Bir kaç başlıkta baktığımda desktop ile ilgili bi kaç kurulum yapmaya çalıştım ama komut dizininden wi-fi bağlantısını yapamadığım için yükleme yapamadım. Telefondan kablosuz paylaşımı yaparak bağlantı yapabileceğim şu an elimdeki imkanlar o.

Bu doğrultuda nasıl ilerleyebilirim ? Problem hatırlamadığım fakat yapmış olduğum bi güncelleme veya gereksizdir diye kaldırmış olabileceğim bir sorundan mı kaynaklıdır ? Bunları çözebilmem için komut dizininden internete bağlanmama yardımcı olabilir misiniz ? Yeni bir ubuntu kurmam gerekiyorsada masaüstünden almam gereken dosyalar var nasıl yapabilirim ?

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

neynefes

10.04 desteği kesileli epey olmuş bir sürüm. 16.04 gibi güncel bir kalıp indirmeniz gerekiyor öncelikle. Canlı olarak usb'den başlatdığınızda dosyalara erişebilir, yedekleyebilirsiniz.

NejatSa

Teşekkür ederim ubuntu 16.04 indirdim kurulumu yapıyorum şu an net book için yorucu bir işletim mi olur emin olamadım ama denemekten zarar olmaz diye kurulumu yapıyorum şu an

Sent from my iPhone using Tapatalk

neynefes

Netbook kısmını kaçırmışım ben. Mümkün mertebe hafif dağıtımlara yönelin o zaman. Daha doğrusu daha az kaynak harcayan hafif masaüstlerine. Bizim tarafta bu konuda kendiminde severek kullandığım Xubuntu (Xfce masaüstü ortamı ile gelir.) dağıtımını tavsiye ederim. Diğer alternatifler ise Lubuntu, Mate vs. ; dağıtım değiştirilmek istenirse de manjaro, antergos gibi gene xfce masaüstü bulunan seçenekleri denenebilir.