Ubuntu Yüklü VPS'de uzak ftp klasörü

Başlatan mucakaleyn, 09 Haziran 2016 - 00:27:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mucakaleyn

Herkese selam. Ubuntu yüklü VPS'im de Başka bir hostingime ait ftp klasörü oluşturabilir miyim acaba? Farzı misal https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/ftp-server.html buradaki işlemin aynısını ben VPS imde de gerçekleştirmek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir :)
Teşekkür ederim.

heartsmagic

Merhaba.

Tam anlayamadım kendi adıma :) Başka bir yerde FTP sunucusu çalışıyor ve oradaki bir dizini bu VPS sunucuya bağlamak mı istiyorsun? Verdiğin bağlantı FTP sunucusu kurulumu için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mucakaleyn

Ben anlatamadım kusuruma bakmayın :) Açıkçası tam anlamıyla nasıl anlatacağımı da bilmiyorum ama anlatmaya çalışayım :) VPS'im de bir klasör oluşturmak istiyorum bu klasör de kendisine tanımladığım ftp bilgileri aracılığıyla başka bir hostingime ait dizini çağırsın. (Kopyalamasın). https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/ftp-server.html bu sitede windows için anlattıkları olayın aynısını ben ubuntu yüklü VPS içinde gerçekleştirmek istiyorum.

heartsmagic

Kusurluk bir şey yok elbette :) Bağlantıda Windows anlatımını göremiyorum, ben mi göremiyorum yoksa cidden yok mu? :)
Diğer "hosting" dediğimiz yerde ne çalışıyor? FTP mi? O dizine nasıl ulaşılacak yani? Bunu bir anlayalım, sonrasında öneri vermeye çalışırız. Uzak bir yere ulaşmak isteniyorsa o uzak yerin bir şekilde dışarı hizmet veriyor olması lazım. O hizmete göre senin VPS sunucun istemci gibi davranacak. 

mucakaleyn

Ya ben çok özürdiliyorum.. Kopyalama panosunda kalmış ben o sanıyorum... http://www.ithakiajans.com/wiki/ftp-klasoru-olusturma doğru link bu. :)

heartsmagic

Özürlük bir durum da yok tabi :) Tamam, karşıda FTP sunucusu çalışıyor ve bunu bir dizine bağlamak istiyoruz.

sudo apt-get install curlftpfs
sudo mkdir /mnt/ftp
curlftpfs ftp.adresi.com /mnt/ftp/ -o user=kullanıcı_adı:parola

şeklinde bir bağlamayı deneyelim bakalım ne olacak. Ne yazık ki parola bu şekilde açıktan yazılmak zorunda. Eğer bağlantı sağlanırsa bir dosyaya alırız bilgileri en azından bağlanma aşamasında süreçler içinde parola görünmez.

Kaynağımız da şurası olsun:
https://wiki.archlinux.org/index.php/CurlFtpFS

mucakaleyn

Dediğinizi yaptım ama -bash: syntax error near unexpected token `)' şöyle bir hata aldım

heartsmagic

Tam olarak komutları uyguladığın haliyle buraya kopyala yapıştır yapar mısın uçbirimden? Sonrasında kod etiketini kullanırsan okunaklı olur: kodetiketi 
İlk iki komuta gerek yok, üçüncüsü lazım bize. 

mucakaleyn

Tekrar denedim ve oldu... Çok teşekkür ederim hakikaten çok faydalı oldu :)

heartsmagic

Rica ederiz. Eğer suncuyu sadece sen kullanacaksan parolanın süreçlerde kullanılması çok sorun olmaz. Bu nedenle otomatik bağlama işlemi yapalım istiyorsan?

sudo nano /etc/fstab

ile açacağın dosyanın sonuna şu satırı ekle:

curlftpfs#kullanıcı:parola@ftp.falanca.com /mnt/ftp fuse auto,user,uid=1000,allow_other   0 0

Ardından:

sudo mount -a

Ekleyeceğin satırdaki ilgili yerleri değiştirirsin tabi. Sunucuda root ile işlem yapıyorsan sudo'ya da gerek yok. Bu ekleme şekliyle sadece bağlayan değil (root) diğer kullanıcılar da o dizinde iş yapabiliyormuş. Sorun olursa konuşabiliriz yine.