[Çözüldü] Ubuntu sözlük yazılımı

Başlatan natgho, 11 Temmuz 2016 - 13:31:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

natgho

Merhaba;
Biraz araştırdım ancak "dictionary" adlı yazılım dışında sözlük bulamadım. O da açıkcası istediğim gibi verimli çalışmamakta, önerebileceğiniz yazılım var mı acaba?
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

OmerAYDINOGLU

hocam ingilzice türkçe sözlük mü yoksa normal türkçe sözlük mü yoksa ubuntu ile ilgili bir sözlük mü yazılımcı olduğum için merak saldım şu anda ubuntuda verimli çalışan bir şey yoksa benimle iletişime geçin bir program yazayım da tüm ubuntu severler kullansın :)

TekKelime.Net | Fazla Söze Ne Gerek Her Şey TekKelime.Net

aysberg313

Goldendict var. Neredeyse Ubuntu kullanmaya başladığımdan beri Goldendict'i kullanıyorum. Babylon'a benzer bir yazılım. Depolarda mevcut. Ancak kurulumda içerisinde sözlük dosyası gelmiyor. Forumda aratırsanız daha önce konuşulmuştu. Programın içinde kullanacağınız sözlükleri nereden indireceğiniz ve nereye kopyalayacağınız gibi konular forumda var.
Sevmezdim kabuklu yemiş, Linux çekirdeği tadıncaya dek !..

natgho

Alıntı yapılan: OmerAYDINOGLUhocam ingilzice türkçe sözlük mü yoksa normal türkçe sözlük mü yoksa ubuntu ile ilgili bir sözlük mü yazılımcı olduğum için merak saldım şu anda ubuntuda verimli çalışan bir şey yoksa benimle iletişime geçin bir program yazayım da tüm ubuntu severler kullansın

Hocam ing-tr sözlükten bahsediyorum, altyapı olarak tureng kullanan bir sözlük olsa tadından yenmez mesela :)
Goldendict denedim ama tam olarak istediğimi vermedi.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

barış

Alıntı yapılan: natghoHocam ing-tr sözlükten bahsediyorum, altyapı olarak tureng kullanan bir sözlük olsa tadından yenmez mesela
...
Madem yok, neden yapmıyoruz? :D

aysberg313

Alıntı yapılan: natgho - 12 Temmuz 2016 - 09:14:09
Hocam ing-tr sözlükten bahsediyorum, altyapı olarak tureng kullanan bir sözlük olsa tadından yenmez mesela :)

Goldendict ile tureng kullanabilirsiniz. Ne yaptınız ya da yapamadınız da istediğinizi tam olarak vermedi anlayamıyorum.

'Düzen/Sözlükler/Kaynaklar/Web siteleri' yolunu izleyerek aşağıdaki linki ekleyin;

http://tureng.com/search/%GDWORD%

Sevmezdim kabuklu yemiş, Linux çekirdeği tadıncaya dek !..

natgho

Alıntı yapılan: aysberg313Alıntı yapılan: natgho - 12 Temmuz 2016 - 09:14:09Hocam ing-tr sözlükten bahsediyorum, altyapı olarak tureng kullanan bir sözlük olsa tadından yenmez mesela
Goldendict ile tureng kullanabilirsiniz. Ne yaptınız ya da yapamadınız da istediğinizi tam olarak vermedi anlayamıyorum.

'Düzen/Sözlükler/Kaynaklar/Web siteleri' yolunu izleyerek aşağıdaki linki ekleyin;

Kod: [Seç]http://tureng.com/search/%GDWORD%
Goldendict işimi gördü, çok teşekkürler :)