Windows 10 ve Ubuntu Dual boot format sırasında Grub kurulum sorunu

Başlatan ComputerScientist, 20 Haziran 2016 - 03:00:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ComputerScientist

Merhaba  Linux severler , Windows 10 yanına  Ubuntu 16.04 kurmak istiyorum . Ancak bir problem var . Kurulum başlıyor , yaklaşık 15 dakika geçtikten sonra "önyükleyici kuruluyor" mesajı geldiğinde "grub2 kuruluyor" diyor ve o esnada kurulum çöküyor . Verdiği hata mesajı ise "the grub-efi-amd64 signed package failed to install into /target/ " .. Yani sistem kurulum sırasında  herşeyi kurduktan sonra  Grub kurulumunu  hedefe  yapamadan kurulum  çöküyor . Araştırdığımda  birçok çözüm denedim ama hiçbiri çare olmadı . Denediğim  çözümleri aşağıda  yazıyorum . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ... Kendinize iyi bakın
1-Biostan Secure boot'u disable ettim
2-Kurulumu UEFI modunda yaptım
3-Ubuntunun boot dosyasını windows 10 boot manager diskine kurmaya çalıştım(Bazı videolarda böyle bir yöntem gördüm)
etc ..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Haziran 2016 - 03:02:24

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Haziran 2016 - 03:02:52

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Haziran 2016 - 05:43:31

Arkadaşlar  sorunu çözdüm . Kurulumu UEFI modunda  değil  de  Legacy  Modunda  yapınca  halloldu . İyi forumlar ... ;)

[eklenti yönetici tarafından silindi]