internetsiz servera masaustu kurulur mu

Başlatan viensdans, 12 Haziran 2016 - 02:17:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

viensdans

ubuntu server 16.04 yukledim fakat internetim yok o yuzden sudo apt-get install desktop-ubuntu diyemiyorum. Iphoneda kisisel internet paylasimini actim serverin baglandigini goruyorum fakat ifconfig ile baktigim da ip almadigini da goruyorum o yuzden baglanti olsa bile internete cikis yok. bu sekilde windows ile hemen internete cikabiliyorum yani laptopa bi win hardiskini takiyorum bi ubuntu diskini o yuzden windowsdan cd ye cekip desktop kismini servera entegre  edemem mi veya server neden ip alip internete cikmiyor ki.

heartsmagic

Neden uğraşıyorsun? Şöyle açıklayayım, madem sunucuda masaüstü istiyorsun kur masaüstüne sahip bir sürüm, hiç uğraşma. Hafif mi istiyorsun, kur Lubuntu ve Xubuntu örneğin. Gerek var mı böyle uğraşmaya? Neticede ortaya çıkacak şey aynı. 

Telefondan paylaşıma açtığında nasıl görüyorsun sunucunun bağlandığını? Nereden bakıyorsun yani? Kendiliğinden bağlanmaz sunucu, nasıl bağlanıyorsun bu paylaşım yaptığın ağa?

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

viensdans

network ders uygulamalarini serverda yapmam gerekiyor. saydiklarinizin serverin yaptiklarini yapabiliyor mu incelemedim . gerci eve internet baglatacam da , o gelene kadar beklemeyeyim demistim. servera kururken wireles mi yoksa kablolu mu default olsun diye sormustu. ben kabloluyu sectigim icin baglanamadim wireles ile ilk etapta sonra o menu aklima gelince tekrar kurulum cd sini takip repair kismi mi ne vardi en altta onu secerek 4,5 adim ileri gittim tekrar o soruyu gorunce busefer wireles default sectim ve Iphone paylasimida acikti o anda ve iphoneu buldu ve Iphone sifresinide sordu onuda girdim kapatip actim telefon 1 baglanti oldu diye gostermeye basladi bilgisari kapatinca baglanti yok acinca telefon baglanti var diyor. ama ping ming attigimda unreachable diyordu ip de almamis oldugunu gordum.

heartsmagic

Söylediklerim bildiğimiz Ubuntu dağıtımları. Sunucunun yaptığını yapar mı? Yapar tabi. Sunucu da zaten sen ne kurarsan onu yapıyor. Ne yapıyorsan sunucu üzerinde kuracağın bu dağıtımlara da kurarsın olur. Sunucularda masaüstleri gereksiz oluyor fakat sen farklı bir şey için kullanacaksın, uğraşma dediğim gibi hafif bir dağıtım kur bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.