Ubuntu ile gelen yavaşlama

Başlatan Alpha5S, 28 Haziran 2016 - 21:14:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alpha5S

Merhabalar yeni bir linux kullanıcısıyım ve performansından oldukça rahatsızım.
öncelikle sorunlarım şunlar:

1-mozilla yavaş açılıyor.
2-bilgisayarın açma düğmesine bastığım an ile işletim sistemi logosunun (ubuntu menüsü) gelmesi arasındaki süre oldukça arttı. ör: windows logosu 15 saniyede gelirken şimdi 40-50 saniyeye çıktı.
3-Sistem genel olarak yavaş çalışıyor.

Not: Ayarlardan driverları güncelledim ve sorun devam etmekte

genel olarak donanımım şöyle
intel core i5 işlemci
12GB RAM
Asus GTX 750ti ekran kartı
Samsung 850 evo ssd

şenol

sanada merhaba arkadaşım , öncelikle sistem stabil bende herhangi bir sorun yok , tek bir sorun var oda pc yi kapat dediğim zaman bazen bilgisayar kapanmıyor , mozillada bende yavaş çalışıyor , dosya açma kapama , programları açma kapama bende de biraz yavaş işliyor sistem , herhalde bu ara sürüm olduğu için , yeni olduğu için ,  daha tam stabil değil diye düşünüyorum , 16,10 da büyük ihtimal düzeltirler ubuntuyu , ama her ne hikmetse 16.04 de çökme , donma , kitlenme gibi olaylar olmuyor bende :) 15.10 da çakılıyordu sistem ara sıra oyunlarda :) 16.04 daha iyi diğerlerine nazaran

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Haziran 2016 - 03:37:03

sanada merhaba arkadaşım , öncelikle sistem stabil bende herhangi bir sorun yok , tek bir sorun var oda pc yi kapat dediğim zaman bazen bilgisayar kapanmıyor , mozillada bende yavaş çalışıyor , dosya açma kapama , programları açma kapama bende de biraz yavaş işliyor sistem , herhalde bu ara sürüm olduğu için , yeni olduğu için ,  daha tam stabil değil diye düşünüyorum , 16,10 da büyük ihtimal düzeltirler ubuntuyu , ama her ne hikmetse 16.04 de çökme , donma , kitlenme gibi olaylar olmuyor bende :) 15.10 da çakılıyordu sistem ara sıra oyunlarda :) 16.04 daha iyi diğerlerine nazaran ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ha bu arada sende gtx 750 ti var güzel kart :) şimdi sende 161.42 sürücüsümü var yoksa vulkan sürücüsümü yüklü ? benim tavsiyem vulkan sürücüsünü yükle sitesinden , vulkanı niye yükle dedim , çünkü daha iyi perfonmans alırsın , normal sürücüyle kullanma bilgisayarı , VULKAN SÜRÜCÜSÜYLE , OPEN GL SÜRÜCÜSÜNÜ BİRBİRİNE KARIŞTIRMA ! BÜYÜK BİR İHTİMAL ELLE YÜKLEYECEKSİN VULKAN SÜRÜCÜSÜNÜ SİTESİNDEN , sende benim gibi elle yüklemeyi bilmiyorsan pek kurcalama :) saygılar
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

heartsmagic

Genelde bir başlıkta bir sorun konuşmaya çalışıyoruz ama bu sorunları burada toparlamaya çalışalım.

1. Firefox ne kadar yavaş çalışıyor ve bu yavaşlama nerede oluyor?
2. 40-50 saniyede açılan nedir, Ubuntu mu?
dmesg -T > dmesg_dosya
komutunu ver. Komutu verdiğin yerde dmesg_dosya isminde bir dosya oluşur (başlangıç dizininde olacaktır başka bir dizine geçmezsen). O dosyanın içeriğini buraya kod etiketi içinde aktar lütfen. Kod etiketi için: kodetiketi
Ayrıca şu komutların çıktılarını da aktar lütfen:
systemd-analyze
systemd-analyze blame

3. Genel olarak yavaş çalışıyor ifadesinin bize yardımı olmaz, ne yavaş çalışıyor?
4. Sürücüleri güncelledim demişsin, neleri nasıl güncelledin?
5. Şuradaki çıktıları da aktar lütfen: ekrankomut
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Alıntı yapılan: Alpha5S - 28 Haziran 2016 - 21:14:53
1-mozilla yavaş açılıyor.
2-bilgisayarın açma düğmesine bastığım an ile işletim sistemi logosunun (ubuntu menüsü) gelmesi arasındaki süre oldukça arttı. ör: windows logosu 15 saniyede gelirken şimdi 40-50 saniyeye çıktı.
3-Sistem genel olarak yavaş çalışıyor.
1- Firefox'ta eklentilerini ve pluginleri (türkçesini bilmiyorum, eklentiler ve görünümün hemen altında olmalılar) devre dışı bırakmayı dene. Bu genelde kötü firefox eklentisinden kaynaklanır, çözümü kullanmayacağın zaman devre dışı bırak. Eğer güncelleme gelirse kendi günceller ve artık bu yavaşlama sorunu bittiğinde açık kalabilir. Bu firefox'un değil eklentiyi yapanın suçu, bunun da altını çizeyim.
2- Bu benim tahminim windows yüzünden oluyor. Windows zorla grub'un yerine kendi loader'ını yüklemeye çalışıyor. Bu yavaşlık bundan oluyor, daha önce başıma gelmişti. Dual boot'lara windows kurmak istemememin bir sebebi de bu.
3- Ubuntu yavaş çalışıyor sanırım, swap kullanımı ne durumda ?
sudo apt update && sudo apt dist-upgrade
komutu ile herşeyi günceller misin ? Genelde yavaşlık sorunu güncellemelerin düzgün alınmamasından oluyor.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds