Ubuntu Mouse Sorunu

Başlatan Source, 11 Haziran 2016 - 03:33:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Source

Merhaba başlığa ne yazacağımı bilemedim. Şimdi şöyle bir problemim var bazı ayarlar yapıyordum mouse ayarlarındada sanırım değşiklik yapmışım mouse bıraktığımda donuyor sağa sola çekince oynamıyor bir kez tıklamam gerekiyor ve aktif oluyor.Açıkcası bu sorunu nasıl araştıracağımı bilemedim en iyisi konu açayım dedim ilk defa başıma geliyor muhtemelen basit birşeyde bilmemek zor :) neyse yardımcı olursanız memnun olurum.

heartsmagic

Nereleri kurcaladın ve neleri değiştirdin? Gerçi fare ayarlarında da değiştirecek hepi topu üç beş şey vardır sanırım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Source

İşte onu hatırlamıyorum ben üzerinden zaman geçtikten sonra farkettim mouse ayarlarındada dediğin gibi 2-3 tane * bir şey var onlarlada durumu çözemedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Haziran 2016 - 20:13:44

Arkadaşlar sorunum çok ciddi kimsenin böyle birşeyden haberi yokmu :) şuan bunu yazmak için mouse bıraktığımda bir tane kıpırdamıyor birde tepki süresi çok az bıraktığım an kilitleniyor bir kez tıklayana kadar sağ sol kaymıyor yardımlarınızı bekliyorum :)

Source

Arkadaşlar biraz daha bu soruna çözüm bulamazsam kafayı yiyeceğim.Bilgisayarı kullanamıyorum.Şimdi mouse hareketsiz bıraktığım an bir saniye içerisinde kilitleniyor sağa sola oynatamıyorum kilidi açmak için bir kez tıklamam gerekiyor ve daha sonra oynatabiliyorum.Sürekli böyle bunu bir yolu yokmudur acil çözmem lazım araştırdım araştırdım bulamadım çok sıkıntılı bir durum.

mhmtkrktr

Şu kod çıktı veriyor mu?

cat /etc/laptop-mode/conf.d/usb-autosuspend.conf | grep 'AUTOSUSPEND_TIMEOUT'

Source

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 12 Haziran 2016 - 00:09:44
Şu kod çıktı veriyor mu?

cat /etc/laptop-mode/conf.d/usb-autosuspend.conf | grep 'AUTOSUSPEND_TIMEOUT'

Çıktı şu şekilde :

cat: /etc/laptop-mode/conf.d/usb-autosuspend.conf: No such file or directory

mhmtkrktr

Güç servisinin, enerji korumasından kaynaklandığını düşünmüştüm. Muhtemelen yine öyledir ancak kullandığın sistem hangi servisi kullanıyor veya yapılandırması farklı mıdır bilmiyorum.
Bilenin yorumlamasını kolaylaştırmak adına ise, şunları da sorayım,
Bu sorun sistemi kurduğunda varmıydı, yoksa sonradan mı oluştu?
Herkesin bu sorunu yaşamadığını varsayarsak, güç kontrolü için sonradan bir paket yükledin mi? (laptop-mod-tools, tlp gibi.)

AguilaNegra

Aynı olayı manjaro ve A4tech oyun için yapılmış çok tuşlu faresinde yaşamıştım,çekirdek güncellemesinden sonra düzelmişti.
Sisteminizde daha eski çekirdek mevcut ise o çekirdek ile denermisiniz?

heartsmagic

Başlıkları birleştirdim, ikinci başlığa hiç gerek yok biliyorsun :)
Güç ayarları olabilir, iyi bir tahmin o. Fakat sen neleri değiştirdiğini hatırlamadığın için olaya nasıl bakacağız bilemiyorum. Bu sorun örneğin giriş ekranında var mı? Bir bakalım mesele kullanıcıyla mı sınırlı yoksa genel bir sıkıntı mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.