[Çözüldü] Zemberek kurulumunda yetki hatası alıyorum

Başlatan extremebrutal, 08 Haziran 2016 - 00:01:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

extremebrutal

Merhaba, zemberek yüklerken şöyle bir hata alıyorum. Neden olabilir acaba? (Ubuntu MATE 16.04)

heartsmagic

Zemberek uzunca bir süredir sıkıntılıydı, son zamanlarda bir değişiklik mi oldu?
Ne şekilde kurmaya çalışıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

extremebrutal

Ben de uzunca bir süredir Linux'dan ayrıydım ve sıkıntıdan haberim yoktu. :)
Synaptic'ten normal kurarken aldım hatayı.

heartsmagic

Bu bir Synaptic böceği gibi:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/synaptic/+bug/1522675

dpkg -l | grep zemberek

ne diyor? Bir bakalım paket kurulmuş mu, zira hata değil uyarı gibi görünmekte ki hata kaydında da böyle söylemişler. Fakat, dediğim gibi Zemberek'i nerede kullanmayı planlıyorsun bilmiyorum ama forumdaki eski konulara bakabilirsin. LO ile dahi pek anlaşamıyordu kendisi son zamanlarda. 

extremebrutal

Libreoffice'de kullanmak istiyorum.

:~$ dpkg -l | grep zemberek

ii  libreoffice-zemberek                       1.0~rc2-10.4                               all          Turkish spell checker extension for LibreOffice
ii  libzemberek-java                           2.1.1-8.2                                  all          Spell checker library for Turkic languages
ii  libzemberek-tr-java                        2.1.1-8.2                                  all          Turkish spellchecker
ii  zemberek-server                            0.7.1-12.2                                 all          Turkish spellcheck server
ii  zpspell                                    0.4.3-4.1                                  i386         Command line interface for zemberek-server

dexter

Zemberek bendede problem çıkarmıştı. Başkalarınında sorun yaşadığını öğrendim. Artık geliştirilmiyor diyorlardı. Bende kaldırdım.

heartsmagic

@extremebrutal, paket kurulmuş gibi. Çalışıp çalışmadığına bakabilirsin ancak pek ümit vermek istemem. Hani son baktığımda çalışıyordu ama LO kağnı arabası gibi oluyordu. Forumdaki farklı seçeneklere yönelebilirsin. Zemberek başlığımıza bakarsan bir seçenek görürsün orada.

extremebrutal

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Geliştirilmesinin durmasına üzüldüm. İnşallah bir gün birileri devam ettirir.
Ben biraz forumu kurcalayayım.

heartsmagic

Çözüldü desek mi şu durumda? Yetki hatası olmadığını anlamış olduk en azından :)

extremebrutal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Haziran 2016 - 00:01:25
Çözüldü desek mi şu durumda? Yetki hatası olmadığını anlamış olduk en azından :)

Diyebiliriz hocam. LO yazım denetimi yapıyor.
Ben yetki ile ilgili hata alınca yapmaz diye düşünmüştüm ve açıkcası denememiştim. Şimdi denedim ve bir sorun ile karşılaşmadım.
Uzun süre kullanım sonunda bir sıkıntı çıkarabilir mi bilmiyorum?

heartsmagic

Açılan belgeler yavaşlamıyor mu, tıkanmıyor mu? Eğer öyleyse Java sorunu çözülmüş demektir son sürümlerde bir şekilde. Sevindirici haber bile diyebiliriz. 

extremebrutal

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Haziran 2016 - 00:46:31
Açılan belgeler yavaşlamıyor mu, tıkanmıyor mu? Eğer öyleyse Java sorunu çözülmüş demektir son sürümlerde bir şekilde. Sevindirici haber bile diyebiliriz.

LO Writer için konuşuyorum; çok fazla belge üzerinde çalışma şansım olmadı ama ben her hangi bir tıkanma ya da yavaşlama ile karşılaşmadım.
Daha tecrübeli arkadaşlar da deneyip daha sağlıklı bilgi verebilirler.

heartsmagic

Teşekkürler geri bildirim için. Bir ara ben de dener duruma bir bakarım kendi adıma. Başlığı kapatalım biz, olmadı herkes Zemberek başlığına geri bildirimde bulunur :)