[Çözüldü] Ubuntu'da Slash (/) Yapmak

Başlatan Kayasoft, 31 Ekim 2016 - 08:44:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kayasoft

Ben Ubuntu'yu Yükledim. Ancak Grub'u Onarmak İçin Terminalde Bazı Kodlar Yazmam Gerekiyor. Ubuntu İşletim Sisteminde, Klavyede Slaş (/) İşaretini Nasıl Yapabiliyoruz ? [SHIFT + 7] Kombinasyonu İşe Yaramadı.

Kombinasyon: [SHIFT + Num Lock Tuş Grubunda ki '/' Simgesi]
Yükleniyor...█████████████%100 ORIGINAL PROFILE ® ✔ Official Ubuntu Türkiye Forum

Hstycn

Klavyenizde sayıların üzerinde gördüğünüz simgeler ikincil karakterlerdir. Bu simgeleri kullanmak için "Shift" tuşuyla beraber simgenin bulunduğu tuşları kullanabilirsiniz. Aynı şekilde sayıların altında bulunan simgelerde üçncül karakterlerdir ve bunları kullanmak için de "Alt Gr" tuşuyla beraber simgenin bulunduğu tuşa bamalısınız. Bu şekilde uçbirimde Slash (/-\) yapabilirsiniz.

QuackWave

Alt GR+/ kısacası.Bu arada çözüldü etiketini koyarsan forum açısından daha iyi olabilir
\\\\\\\\\\\\\\
\

ekremsenturk

Klavye dili Türkçe'mi ? (Amerikan ingilizce'sinde, bizde ki nokta olmalı)

Kayasoft

Gençler Live Modunda Kullanıyorum. Çünkü Grub2'yi Düzenlemem Lazım. Yani Sistemin Ana Dili İngilizce Oluyor Otomatik Olarak... Ayrıca [SHIFT + 7] Kombinasyonu İşe Yaramıyor. Zaten Bu Kombinasyon '/' Değil, '&' Çıkartıyor.
Yükleniyor...█████████████%100 ORIGINAL PROFILE ® ✔ Official Ubuntu Türkiye Forum

AguilaNegra

Alıntı yapılan: KayasoftGençler Live Modunda Kullanıyorum. Çünkü Grub2'yi Düzenlemem Lazım. Yani Sistemin Ana Dili İngilizce Oluyor Otomatik Olarak... Ayrıca [SHIFT + 7] Kombinasyonu İşe Yaramıyor. Zaten Bu Kombinasyon '/' Değil, '&' Çıkartıyor.
Gençler kısmını iltifat olarak alıyor olsam da fikrimi söyleyeyim,live modunda da dil seçimi yapılabiliyor,yani başlangıçta türkçe ile başlayabilirsiniz.
İsterseniz ingilizce olan live modunda türkçe dil paketini yükler ve klavyenizi türkçeye çevirebilirsiniz.

Kayasoft

Elbetteki 'Gençler' Kelimesi Bir İltifattı :) Ayrıca Sorunu Çözdüm. [SHIFT + Num Lock Tuşlarındaki / Simgesine Basarak Oluşturulabiliyormuş. Ubuntu'da İnternete Bağlanamadığım İçin Türkçe Dil Paketini Yükleyemedim. :) Neyse Sorun Çözüldü.