Ubuntu 16.04 sürümüne geçtim ama reset attıktan sonra hata çıktı ve girmiyor.

Başlatan Fedai, 12 Haziran 2016 - 12:54:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fedai

Selamünaleyküm arkadaşlar

15.10 sürümünden 16.04 sürümüne yükseltme yaptım. Gayet iyide kullanıyordum. Müzik dinlemek için programa tıkladım. Ama pc dondu. Bekledim. Düzelmeyince Power tuşuna basarak kapattım tekrar açtım. Ama açılmadı. Karşıma siyah ekran çıkıyor. Bir yerde hata oluştu ama çözemiyorum.

Karşıma çıkan siyah ekran:

-------

/dev/sda1 contains a file system with errors, check forcet.
Inodes that were part of a corrupted orphan linked list found.

/dev/sda1: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.
               (i.e., without -a or -p options)
fsck exited with status code 4
The root filesystem on /dev/sda1 requires a manual fsck

Busybox v1.22..1 (Ubuntu 1:1.22.0-15ubuntu1) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

(initramfs)

-------

Bu sorunu nasıl aşarım arkadaşlar?

Bu ekrandan kurtulmam lazım. Muhtemelen sağlıklı açıp kapatmadım diye oldu böyle.

mendirec

Aleyküm selam @Fedai.

Öncelikle grub menüsünü açman lazım. Grub menüsünü açmak için ya Shift tuşunu ya da Esc tuşunu kullanacaksın. Daha sonra aşağıdaki bağlantıda anlatılan şekilde yetkili kullanıcı komut satırına (root) girmen gerekecek.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma

Komut satırına girdikten sonra aşağıdaki komutları yürüteceksin.

mount -o rw,remount /
sudo fsck /dev/sda1

fsck işleminden sonra ise bilgisayarı yeniden başlatıp duruma bakarsın.

reboot

Fedai

daha şimdi buna benzer bir işlem yaptım. kendim denedim bakalım ne olacak diye. oldu. şu an sistem açık. ama başka bir sorun var. benim kendi leptopum ekranı bozuk. bende bir monitörü bağlayarak kullanıyorum pcyi. lakin bios sayfasını açıp belki sorunu çözerim diye düşündüm. bios sayfasını açınca ekran monitöre bağlanmıyor. yani leptopun asıl kendi ekranından, kullandığım monitöre görüntü aktarılmıyor. reset atıyorum ama nafile. biosta kaldı. ekranı monitöre aktarmanın bir yolu yok mu? ya da biostan kurtulmanın.

sorunu nasıl hallettiğime gelince. leptopum biosta kalınca ve bios ekranı monitöre yansımayınca, kendi leptobumun hardiskini kardeşiminkine taktım ve sorunu sizin gösterdiğiniz şekilde hallettim. ama benim asıl pc bios ekranında kaldı ne yazık ki. onu ne yapabilirim. pcnin içi açık. bu pil filan varmış. onu takıp çıkarsam düzelir mi? ya da bios ekranını ikinci monitörde göstermenin yolu var mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2016 - 14:22:58

yani anlayacağınız kendi ubuntumu başka bilsayarda kullanyorum ve benim bilgisayarda ekranı bozuk olduğundan biosta kaldı. bir şey yapamıyorum. yapmam için ekranı görmem lazım. :S

mendirec

Bilgisayar her açılışta Bios ekranına mı düşüyor? Pili çıkarıp 2-3 dk beklersen Bios ayarların sıfırlanır.

Fedai

Alıntı yapılan: mendirec - 12 Haziran 2016 - 15:23:31
Bilgisayar her açılışta Bios ekranına mı düşüyor? Pili çıkarıp 2-3 dk beklersen Bios ayarların sıfırlanır.

2 - 3 dk değilde birkaç saniye beklettim ama olmadı. bir kaç dk mı bekletmem lazım?

mendirec

Evet biraz daha uzun bekletmen lazım ama daha önce bir soru sordum. Bilgisayar her açılışta Bios ekranına mı düşüyor?

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fedai

Alıntı yapılan: mendirec - 12 Haziran 2016 - 16:16:42
Evet biraz daha uzun bekletmen lazım ama daha önce bir soru sordum. Bilgisayar her açılışta Bios ekranına mı düşüyor?

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet her açılışında bios ekranına düşüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2016 - 16:25:26

Benim Laptop Asus X550L i5