Linux server nasil kurulur

Başlatan Barun, 31 Mayıs 2016 - 19:17:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Barun

Merhaba ben vps ye litespeed ve vpn kurulumu yapmak istiyorum. Bunun icin size iki sorum olacak.
1.lamp server üzerine litespeed kurulur mu ve ücretsiz mi?
2. Vpn server sunucumu yorar mi ve nasıl kurulur?

heartsmagic

Merhaba.

Litespeed konusunu diğer tarafta cevapladığım için burada sadece OpenVPN konusuna odaklanalım. Diğer tarafta da söylediğim gibi ama LAMP zaten web sunucusu barındırır (Apache). Sen özellikle neden Litespeed istiyorsun bilemiyorum ama bir şeyler eksik senin tarafında :) Çok ama çok özel bir nedenin yoksa dünyanın genelinin bildiği yoldan gitmeye bak. Apache veya Nginx'e eğil.

OpenVPN içinse kolay olması açısından AS olarak kurulabilir. Forumda bahsi geçmişti:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42830.0

Orada kaynak vermiştim, yararlanılabilir. Hoş Türkçe kaynağa gidince olaya Tunnelblick falan girmiş arayüz için, o da OSX tarafı için. Ben müsait bir zamanda bir OpenVPN AS anlatımı yapayım. Ardından Ağ Yöneticisi ile nasıl bağlanılır onu da eklemeye çalışırım zira bir iki işlem gerekiyor onun için. Uçbirimden bağlanmak sorun değil.

Yarın bakınmaya çalışayım buna, şu an pek mümkün değil ne yazık ki. En azından bizim forumda da bulunmuş olur anlatım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.