Windows 10 yanına Ubuntu (eski bios)

Başlatan colezium, 07 Mayıs 2016 - 16:26:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

colezium

Herkese merhaba...
Windows 10 UEFI kurulu değil, diskin bölümlerinden 3 tanesini kullanıyor. Eski bios da biliyorsunuz ki disk en fazla 4 e bölünebiliyor. Ubuntu ya 1 tane birincil bölüm yetiyor mu yani sormak istediğim bu?

illedelinux

Bir bölüm yeter.
Bir bölümden ek olarak fazlası yoksa kurulumda swap alanı uyarısı verecektir, onu dikkate alma.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

colezium

Teşekkür ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2016 - 17:15:12

Windows'a bir zarar gelmez değil mi? Grub falan sıkıntı çıkarmasın bir bölümünü swap e kurmuyor muydu normalde? İçim rahat etmiyor :) ..

heartsmagic

Yanlış bir şeyler yapmazsan zarar vermez :) Disk bölümleme kısmında elle yap bölümleme işini. Viki'de ve forumda var anlatımları. Kabaca "Başka bir şey" diyeceksin bölümleme ekranında, sonra son bölümü ext4 olarak biçimlendirip "/" olarak bağlayacaksın. Takas alanı oluşturmayacağın için başka bir şey yapmana gerek yok. Söylendiği üzere takas alanı yok diye mızmızlanırsa görmezden gelebilirsin. Dikkat edeceğin nokta biçimlendireceğin bölümün Ubuntu için ayırdığın bölüm olması burada.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

colezium

gecegezen

Kafanı karıştırmak istemem ama mbr bölümlemesinde son bölümü uzaltılmış yaptığın zaman ikincil bölüm olarak daha fazla bölüm oluşturabilirsin linux sorun çıkarmıyor ikincil bölümede kurulabiliyor.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

colezium

Şöyle bir sıkıntı yaşıyorum şuanda da usb yi takıp, bilgisayarı çalıştırdığımda bios a giremiyorum. Beni direk olarak UEFI kuruluma atıyor, sorunun ne olduğunu anlamadım

heartsmagic

UEFI kuruluma atıyor derken? Makine UEFI'ye ayarlı değilse zaten kurulum normal şekilde olur. 

colezium

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Mayıs 2016 - 13:32:07
UEFI kuruluma atıyor derken? Makine UEFI'ye ayarlı değilse zaten kurulum normal şekilde olur.
Usb yi takıp bilgisayarı başlattığımda grub ekranına atıyor UEFI modda, bios a girmiyor.

heartsmagic

Bu durumda ya başlangıç doğru ayarlanamıyordur ya da USB hatalı hazırlanmıştır. BIOS'a girmesine bile gerek yok, önyükleme kısmına girsen yeterli. Orada USB'yi gördüğünde yine kurulu sisteme gidiyorsa ya USB sorunludur ya da kalıp sorunlu yazılmıştır.

colezium

Kurulu sisteme gitmiyor, ubuntu kurulumunu UEFI şeklinde açıyor

sinan54

Bilgisayar biosunun Uefi olmadığından eminmisin Ubuntu Uefi kurulum seçeneğiyle geliyorsa biosun Uefi kurulumu destekliyor demektir.

colezium

Bilgisayar destekliyor onda sıkıntı yok. Fakat ben windows u eski modda kurdum...

heartsmagic

Ubuntu ayarlamaya göre davranır, UEFI kurulu değilse bir başka sistem ve buna yönelik bir ayarlama yoksa normal şekilde kurabilirsin kendisini. UEFI şeklinde açıyor derken karşına BIOS tarzı seçim ekranı mı geliyor? Emin miyiz Windows'un UEFI olmadan kurulduğuna ve ayarların bu yönde olduğuna?

colezium

DVD ile kurunca olacak galiba, windows UEFI kurulu değil eminim