[Çözüldü] "Ubuntuyu Kurmadan Dene" Seçeneği Sonrası Takılma

Başlatan kutayarinc, 04 Haziran 2016 - 13:09:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kutayarinc

Windows10 EFİ yüklü cihaza ikinci işletim sistemi olarak Ubuntu 16.04 LTS kurmaya çalışıyorum. Rufus kullanarak UEFI moduna uygun olarak USBye yükledim. Daha sonra boot tuşuna basıp, önüme gelen seçeneklerden USBnin başında EUFI yazan seçeneğe bastım ve GRUB menüsü geldi. Oradan "Install Ubuntu"ya bastım. İlk denememde kurulum menüsüne geldim. Oradan "başkabirşey yap" seçeneğine tıklayarak, SSD'yi ayırmaya çalışırken yanlışlıkla sildim. Kurulum yapmadım ve "quit" basarak çıktım. Daha sonra windowsta SSD'yi ikiye ayırdım ve tekrar USByi boot edip GRUB menüsüne geldim. "ubuntuyu dene" dedım ve ardından cıkan logo ekranında renklı noktalar 3-5 degısımden sonra dondu. Alt + Sysrq + REISUB ile yenıden baslattım. Buraya kadar olan kısım benım sorunum. Bu nedenden dolayı ubuntuyu acamıyorum ve aynı sekılde kuramıyorum da. Cozum olarak asagıdakılerı denedım.

Sonrasında "ubuntuyu dene" seceneğinden "e" tusuna basarak quiet splash yerine noapic yazdım ve F10'a bastım. Onume sıyah ekran ve bır suru kod satırı *çıktı ve ıslemler yapıldı. Orada dıkkatımı ceken, sık sık ard arda gelen bır kod vardı soyle bırseydı. /init: line7: can't open /dev/sr0: No medium found
tekrar restartladım bılgısayarı cunku acılmadı sıstem. Daha sonra aynı satırları quiet nomodeset splash olarak değiştirdim. Bu sefer ubuntu acıldı ancak ekran cozunurlugu cok kotuydu. Sadece ubuntu varsayılan arkaplanı vardı. Sıstem cubukları, launch menusu hıc bırsey yoktu. Mouse hareket edıyordu ancak sol tıklayarak masaustunde secılı bır alan olusturamıyordum. 10-15 sn sonra yanıp sonen bır hata bıldırımı gordum "if ... restart computer, internal error" gibi bir şey yazıyordu. Kapattım sistemi. Sonuç olarak bir şey elde edemedim. Ubuntuyu kuramıyorum bilgisayarıma. Bu hataları alıyorum. Bu kısmı gecersem muhtemelen kurabılırım sıstemı. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Ek olarak bios dan secure boot ve fast boot disable edildi.

Edit: Aynı yöntemle rufus kullanarak Fedora23 *önyükleme yaptım ve canlı olarak fedorayı actım. Sorun ubuntuda mı acaba? ikinci kez iso dosyasını ındırdım sıteden, yıne aynı sorun meydana geldı.
Edit: "Try ubuntu"ya bastıktan sonra ESCye bastım ve bu cıktıları aldım.

Grub da "e"ye basarak quit splash bolumu sılerek sadece termınale ulasbıldım. Kök dizininde boot dosyasının ıcıne gırınce bu cıktıları verdı. Sorun mu var bır yerlerde?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Haziran 2016 - 10:18:18

Arkadaşlar dün gece sorunumu hallettim Yine ubuntu-tr forumunda buldum sonucu :) Benım sorunumu gıderen cozum şöyledir: grub menüsünden 'ubuntu kur' secenegı uzerındeyken 'e' tusuna bastım ve quiet splash bölümünün önüne acpi=0 ekleyerek F10 tusuna bastım ve doğrudan yükleme bölümüne geldim ve kurdum. Umarım diğer sorunu olan arkadaşlara da faydası olur.

heartsmagic

Kendin pişir kendin ye olmuş :) Geri bildirim için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.