Flash oyunları sorunu...

Başlatan izmireasik, 25 Mayıs 2016 - 23:31:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

izmireasik

merhaba. Şu an Windows 7 kullanıyorum. Ubuntu'ya geçmek istiyorum ama iki konudan ötürü geçemiyorum.

Sorun 1: Ubunutu'nun resmi web sitesinden edindiğim bilgiye göre 2 GHz üstü çift çekirdekli işlemci olması gerekiyormuş. Ama benim laptopum Intel Celeron 1.80 GHz çift çekirdek. 64 bit. Ram 4 GB. Sorun olur mu? Herhangi bir kasma yaşar mıyım?

Sorun 2: Ubuntuya esas dönememe nedenim şu: Geçenlerde yine kendi sitesinden 14.04 DVD imajını indirdim. İmajı DVD'ye yazdırdım. Sistemi DVD'den başlatıp denemek istedim. Facebook üzerinde yıllardır takip ettiğim oyunlarım var. Firefox'a Flash player eklentisini de kurdum ancak Flash player 11.2'den sonra Linux'ten desteğini çekmiş. Oyunlarım 11.3 ve üstünü istiyor. Dahili flash eklentisi olduğunu düşündüğüm Chromium da aynı şeyi yaptı. Bu sorunu aşmama yardımcı olur musunuz? Facebooktaki oyunlarımı donma yapmadan, takılmadan, aynı Windows'ta olduğu gibi oynamak istiyorum...

eronis

1- Kasma yaşarsan Xubuntu yada Lubuntu gibi daha hafif sürümleri deneyebilirsin. Google'dan ararsan çıkarlar.

2- Flash player konusunda google chrome kullanmanı öneririm. Kendi içinde gelen pepper flash işini fazlasıyla görecektir.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

izmireasik

Peki hiç bir güncelleme yapmadan 14.04 ile devam etsem ne olur? Nereye kadar bu sistemle gidebilirim? Lubuntu'ya her program uyuyor mu?

eronis

14.04 bir LTS sürümdür ve bu sürümlerin 5 yıl desteği vardır. 14.04 hala 3 yıl daha desteklenecek, kısaca 16.04'e geçmeniz bir nedeni yoksa şimdilik gereksiz. 2019 yılına kadar desteğe devam edecek canonical. Destek süresi bitmiş yada güncel olmayan (Güncelleme yapmadığın) bir dağıtımda güvenlik zafiyetleri baş gösterebilir. Ayrıca bazı programlar sorun çıkarabilir. Misal chrome sıkıntı çıkarabilir ubuntu 10.10'da. Lubuntu sadece Lxde arayüzlü ubuntu'dur. Ubuntu Unity arayüzünü kullanır, Kubuntu KDE, Ubuntu GNOME ise GNOME masaüstünü kullanır. Xubuntu xfce'yi kullanır gibi. Ki bunları ubuntu'da unity'i silip, bir kaç ayar yapıp da ubuntu'ya da kurabilirsin. Kısaca zaten hepsi aynı işletim sistemi ve birinde çalışan programın diğerlerinde çalışmaması gibi bir durum söz konusu değildir.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds