[Çözüldü] Windows 10 kurulu uefi gpt ve ubuntu yardım

Başlatan kiltan, 19 Mayıs 2016 - 22:12:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kiltan

Merhaba arkadaşlar, uefi bios destekli sistemimde windows 10 uefi gpt olarak kurulmuş durumda, yanına ubuntu kurmak istiyorum araştırma yaptım fakat net olarak bir yol bulamadım sorunsuz bir şekilde nasıl kurulum yapmam gerekiyor? Yardımcı olurmusunuz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2016 - 17:28:21

şimdi cevap veren olmamış, ne yapmam gerektiğini tam olarak öğrenerek doğru adımları uygulamak adına bu konuyu açtım, yapmam gereken, rufus ile ubuntuyu uefi ve gpt modunda flash belleğe hazırlayıp kurulumu yaptıktan sonra iki sistem birbirini görmeyecek ve tekrardan yapmam gereken windows yanına ubuntu kurulumu bittikten sonra, live usb ile tekrar açıp boot repair ile yeniden kurmakmıdır? yada daha net bir yolu varmıdır?
"Yek katre-i hûnest, sâd hezârân endîşe"

heartsmagic

Bazen vakit olmaz, bazen bilen olmaz :) Fakat az biraz mesele sana bakıyor. 
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum

Zaten hemen her şey olabildiğince güzel bir şekilde anlatılıyor. Güzelce belleğe kurulum kalıbı yazıldıktan sonra UEFI ayarları ile kurulum yapmak, sonra da Boot-Repair kullanmak. Temel yöntem bu. Özel sorunlar olmazsa hemen herkes bu şekilde iki sistemi de UEFI destekli kullanıyor. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kiltan

teşekkür ederim kurulumu sorunsuz bir şekilde tam istediğim gibi yaptım :),

bir sorum daha var grub2 yerine burg yüklememde uefi için herhangi bir sorun olurmu acaba 16.04 için?
teşekkür ederim.
"Yek katre-i hûnest, sâd hezârân endîşe"

heartsmagic

Denemediğim için net bir şey söyleyemiyorum Burg için :) Fakat, ilgili konusunda ya da yeni bir konu açarak durumu dener ve geri bildirimde bulunursan tecrübesi olanlar yardımcı olmaya çalışırlar. 
Bir başlıkta bir sorun konuşmak istiyoruz forum düzeni adına. Şöyle de bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.