[Çözüldü] DİSK YAKINDA BOZULABİLİR (22° C / 72° F) ne demek ?

Başlatan cokomayi, 15 Mayıs 2016 - 10:56:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomayi

Bugün gözüme çarpan bir şeydi. Diske girdiğim de fark ettim ve bu yazı yazıyordu ''DİSK YAKINDA BOZULABİLİR (22° C / 72° F)'' böyle kırmızı renkteydi. Ne demek oluyor bu?

Sizde Diskler uygulamasını arayıp (Yüklü geliyor zaten) bakar mısınız disk durumuna?

Bilgisayarım geç yanıt verdiğini ve ara ara takıldığını fark ettim zaten. Grafik kartları sürücülerinden diye düşündüm bu yüzden 14.04'de döndüm olmadı. Disk aklıma geldi ve ubuntu'da diskime öylesine bakarken bu yazıyı gördüm.

Windows'da da benzer hatalar alıyordum. Disk'de sorun olduğuna dair yazılar.

gnukarabatak

Benim 256 MB SSD diskimde

Disk Sağlıklı (30° C / 86° F)

500 GB SATA diskimde ise

Disk Sağlıklı (25° C / 77° F)

görünmekte. Bu durumda bu görüntüdeki sıcaklıklar normal. Ancak muhtemelen diskin "bad sektör" oluşturuyor olabilir. Bunu da kapsamlı bir disk yazılımı ile test etmen gerekiyor.
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

cokomoko

@cokomayi sana tavsiye verilerini bir an önce yedekle, bu durum bir kez başıma gelmişti, o takılmaların sebebi diskin bozulmasından kaynaklanıyor maalesef. ;)
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

cokomayi

Alıntı yapılan: cokomoko - 15 Mayıs 2016 - 14:28:02
@cokomayi sana tavsiye verilerini bir an önce yedekle, bu durum bir kez başıma gelmişti, o takılmaların sebebi diskin bozulmasından kaynaklanıyor maalesef. ;)

Adaşım benim öncelikle zaten harici harddiskim var verilerim her zaman yedekte ve kaybedeceğim tek şey işletim sistemi olacak :) Yeni bir harddisk alma zamanı geldi gibi görünüyor öyle mi?

Alıntı YapBenim 256 MB SSD diskimde
Kod: [Seç]
Disk Sağlıklı (30° C / 86° F)

500 GB SATA diskimde ise
Kod: [Seç]
Disk Sağlıklı (25° C / 77° F)
görünmekte. Bu durumda bu görüntüdeki sıcaklıklar normal. Ancak muhtemelen diskin "bad sektör" oluşturuyor olabilir. Bunu da kapsamlı bir disk yazılımı ile test etmen gerekiyor.

Yorumun için sağol. Sanırım donanımsal bir sorun var.

cokomoko

Maalesef çok büyük ihtimal bad sektör vardır ve gün geçtikçe de takılmaların fazlalaşır. Aslında işletim sistemini de kaybetme durumunun önüne geçebilirsin, sanırım remastersys yerini ubuntu'da systemback aldı, onunla işletim sisteminin birebir canlı live cd'sini oluşturabilirsin, böylece harddisk alana kadar mevcut sisteminin aynısını live kullanabilirsin. Harddisk alınca da live cd'den mevcut diske kurarsın.  ;)
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

cokomayi

Herkese teşekkür ederim. Yeni bir HDD ve işlemci taktım sorun çözüldü artık gayet iyi durumda. Sorun yazılımsal değil donanımsal.