SLAX windows 8.1 ve üzeri cihazlarda boot edememe sorunu

Başlatan avasl, 08 Eylül 2015 - 18:47:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

avasl

Merhabalar,

Slax'i windows 7 yüklü bir bilgisayarda boot seçeneğine gelinde görebiliyorum fakat windows 8.1 ve üzeri cihazlarda boot menüsünde slax'i hiç göremiyorum. Birkaç yerde  desteğin olmadığı gibisinden bir şey okudum ama tam anlayamadım. Sorun nedir sizce? Nasıl çözebiliriz?

print ("Tesekkurler")

D@bbe

benim tek bildiğim uefi security boot açık olmasından olduğu... security boot kapanırsa sorun geçer...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

Reverser

Aynı şekilde secure boot zımbırtısından şüpheleniyorum ben de.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

avasl

Alıntı yapılan: D@bbe - 08 Eylül 2015 - 19:42:00
benim tek bildiğim uefi security boot açık olmasından olduğu... security boot kapanırsa sorun geçer...

Hocam dediğinizi yaptım. Bu sefer usb yi gördü ve başlattı fakat slax'i açamadı. Siyah ekranda bir satır tanıtım yazısında takılı kalıyor. 64 bit denedim. Sonuç yine aynı. Fakat eski windows 7 içeren exper markalı bir bilgisayarda şak diye açıyor.

if

@avasl, ESC tuşuna basınca önyükleme seçenekleri gelmeli. Önyükleme seçeneklerini deneyebilirsiniz sorunu aşmak için. Ekran kartıyla alâkalı bir sorun varsa load=sürücü_adı şeklinde ekran kartı sürücüsünü yüklemek gerekebilir.

http://old.slax.org/documentation_boot_cheatcodes.php

ata1

USB'den çalıştırmak için:
Windows'ta zip paketin içeriğini "slax" klasörü olarak USB belleğinize çıkardıktan sonra  slax/boot klasöründeki bootinst.bat dosyasını çalıştırıyormusunuz

D@bbe

birde windows kapat komutunda hazırda beklete geçiyordu onu iptal ettiniz mi?

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

umtbra

Benzer sorunu bende yaşıyorum. Windows 8 li bilgisayarımda slax açılıyor ama win10 yüklü pc de açılmıyor. Secure boot kapalı olduğu halde direk windows açılıyor. Çözüm bulamadım.

heartsmagic

UEFI var mı makinelerde? Varsa eğer Slax'ın sağladığı önyükleyicinin bununla baş edebiliyor olması lazım, edemiyorsa eğer söylendiği şekilde güvenli açılışın kapatılması gerekmekte. Windows 10 yüklü makine ile 8 yüklü makine farklı sanırım? Haliyle olay yine UEFI ayarlarına çıkıyor. Açılmayan makinenin ayarlarını biraz daha kurcalamaya çalış.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.