Ubuntuya Nerden Başlamalayım ?

Başlatan emmobato, 05 Mayıs 2016 - 18:36:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emmobato

merhabalar ubuntuya kali linux kurcaktım ama vazgeçtim. Ubuntuyu öğrenmek gelişmek sonra kali linuxa geçmek istiyorum nerden başlamalayım ?

eronis

Kali Linux'a neden geçmek istiyorsun öncelikle ? Eğer güvenlik ve sızma testi ile ilgili şeyler öğrenip bu yönde kendini geliştirmek hatta mümkünse bu yönde bir kariyer yapmak gibi bir niyetin yoksa komşunun wifi şifresini kırmaktan başka pek bir işine yarayacağını sanmıyorum Kali Linux'un. Ubuntu'ya nereden başlaman gerektiğine gelince, kurmaktan. Sorun olursa yada bir şeyi nasıl yapacağını çözemezsen araştırabilir yada bize sorabilirsin. Forumda fazlasıyla döküman olduğuna inanıyorum. Kısaca sadece forumda gezerek bile bir dünya harika şey öğrenebilirsin. İngilizcen varsa daha iyi. Eline ilk kez windows bilgisayar aldığında ne biliyordun sanki ? Aynısı linux işletim sistemleri için de geçerli. Kullandıkça öğreneceksin. Sana hepsi bir arada bir kaynağı vermemiz pek mümkün değil.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Kaleihan

heartsmagic

Söylendiği gibi kurup, kullanıp, okuyarak devam edeceksin amacın her neyse. İyi "hacker" olmak için çok ama çok çalışmak gerekir. Linux olayın bir kısmı, bunun ağ kısmı, yazılım kısmı, güvenlik kısmı var. Var da var yani. Sen Ubuntu'yu değil, Linux'u, Linux'un temellerini öğreneceksin. Bunun için de Ubuntu'yu bir araç olarak kullanacaksın.

Forumda Kali Linux üzerine gelecek "çok acemice" soruları cevaplamayı istemiyoruz. Biraz forumu gezince bu durumu anlayacaksın. Anlayacağın diğer durumsa ne olursa olsun sorunlara, olaylara düzgün bir bakış açısıyla yaklaşmak istememiz. Diğer başlığında biraz dokundurdum, sen burada "lanet olasıca Ubuntu" dersen kimse sana sempatiyle yaklaşmaz. Ubuntu'ya laf attığın için değil, bu şekilde bir söylemde bulunduğun için. Ubuntu değil de başka bir dağıtım olsa sözü geçen şey yine aynı şey olur.

Niyetin cidden öğrenmekse önce forumda biraz zaman geçir, ortama ayak uydurmaya çalış. Kendin henüz işin başındayken diğer insanlara yardım etmek için çaba sarf etmene gerek yok. Yarardan çok zararın olur çünkü şu aşamada. Vaktin varsa bulduğun her şeyi oku, hazmet. Bol bol dene.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ana_Sayfa
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=244.0
https://www.google.com.tr/search?q=site%3Aforum.ubuntu-tr.net+linux+i%C3%A7in+kitap#q=linux+kitap

Not: Başlıklarını da biraz daha uygun bölümlerde açmaya çalışırsan seviniriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ruthless

Ben windows yanına kali kurmuştum amacım pentest konusunda birşeyler öğrenip kendimi geliştirmekti ama baktım direk kali den girişince bu yola biraz zor oluyor şuan ubuntu kurulu ve yukarıda bahsedilen gibi Linuxun temellerini öğrenip kendimi geliştirdikten sonra kali kullanmaya başlayacağım, size de bunu tavsiye ederim. Kullandıkça daha da sevmeye başladım ubuntuyu, windows a mecbur kalmadıkça geçmiyorum

erdemakin09

Linuxun kullanması zor sürümleri var mı var. Ama ubuntu bunlardan biri değil. Ubuntuyu kurduktan sonra zaten bu forum olsun ingilizce yada türkçe baya kaynak var. Kullana kullana 3-4 ayda istediğin kıvama gelirsin.

Ama tavsiyem nedir biliyor musun? Forumda ki açılan çözüm başlıklarını kesin okumandır. Onlar senin linux konusunda gelişmeni hızlandırır.
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

ahmet_matematikci

Bir de on yargılı olmamak gerek.  Sistem yöneticisi değiliz, işimizi bir kac komut görecektir. Video izle ,nete gir diyorsan sadece ; en sade surumler de bile zorlamadan  kullanabilirsin.

SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)