[Çözüldü] Ubuntu da kaç tane şifre var?

Başlatan tncrdmr, 08 Mayıs 2016 - 01:30:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mhmtkrktr

@bugra9, konuyu baştan sona okudun, anladın ve bu cevabı mı yazdın. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51865.msg591549#msg591549
Emeğe, bilgiye saygım sonsuz. Fakat bu, klavye israfı olmuş.  :)

@cagriemer, teşekkür ederim.

Konu benim için de kapatılabilir. İlgilenen herkese teşekkürler.

bugra9

@mhmtkrktr, yanlış yerleri yazıp doğrusunu gösterirsen ben de öğrenmiş olurum.

mhmtkrktr

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4049.msg591455#msg591455
Alıntı YapArt niyet aranıyor gibi hissettim bir an, umarım öyle değildir.
Art niyet arama zamanı şimdi geldi o zaman.

@plazma, oraya imla diye değiştirdiğin cümlenin doğru şeklini yazarmısın.

Ben yanlışını tekrar yazayım, düzelttiğinde doğrusu hepimize örnek olsun.
Alıntı YapEmeğe, bilgiye saygım sonsuz.  Fakat bu, klavye israfı olmuş.

@bugra9, işin hala doğru yanlış tarafındasın. Senin yazdıkların yanlıştır yada doğrudur diye söylemiyorum. Sorun, yanlış ismi kullanıp, yanlış kişiye cevap vermen. Senin yazdıklarının cevabı yukarı da var. Ancak o cevaplara ait sorular, bana ait değil. Dikkatli okursan benzer cevapları, soruyu soran kişiye ben ve diğer arkadaşlar vermiş zaten.

Benimse konuyu açtırıp sorduğum iki soru var. Birisini @heartsmagic sağolsun cevapladı. Diğeri içinse, @cagriemer tarafından yabancı kaynaklar önerildi. Bende bunun üzerine şunu yazdım.

Alıntı YapŞuan için bu şekilde bir düzenlemeye ihtiyacım yok. Hem ileriye dönük bilgi olsun hemde uygulamasını bilen varsa, anlatımı herkes için kaynak olsun diye konuyu irdeleme gereği duydum. Bu sebeple yabancı kaynak vermezseniz sevinirim.
Buna benzer konuları Ubuntu ve Arch resmi forumunda da gördüm. Ya farklı şekilde sorulmuş yada sonuca ulaşılmamış konulardı.  passwd -l güzel bir örnek. Bu şekilde yapılarak gerçekleştirilebilir gibi bir cevap bulamadım. (söylemek istediğim örneğin kısalığı değil)

Özetle diyorum ki; Konu hakkında bilğiniz varsa paylaşın. Seçime giren politikacılar gibi, yaparız, ederiz, olur, olmaz şeklinde cevaplar olmasın. Senin cevapladığın gibi e-bilmek, a-bilmek değil sorunun cevabı. Nasıl'ın cevaplanmasını istiyorum, eğer biliyorsan.

Şu soruyu hiç dil bilmesem ve translate ile çevirip yabancı sitelerde sorsam, belki çoktan cevabını almış olurdum. Kaldı ki bu kadarı için dilim var.  İşin üzücü tarafı aynı dili konuştuğum bir yerde, soruyu bile anlatamamam. Gerçi Türk dil kurumu aynı dili konuşmadığımızı söylüyormuş ama bakacaz artık.

heartsmagic

Buradaki yönetimsel uygulamayı da düzenledik diyelim :) 

Bu konu şu an için cidden kapatılabilir mi, yoksa yine cevaplanması istenen sorular var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Başka soru olmadığı iletildiği için konuyu kapatalım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.