Bulut Hakkında

Başlatan erdemakin09, 01 Haziran 2016 - 22:24:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdemakin09

İyi günler arkadaşlar. Şimdi ben kendimce işi öğrenmek babında bir proje geliştirmeyi düşünüyorum. Uygulamam bir bulutta sql server kurup masaüstü uygulaması web uygulaması ve mobil uygulama ile bu sql servere erişip gerekli işlemler yapılacak.

Burada iki adet sorum var.
1- Bulut yapısını dropboxtan aldığım alana kurabilir miyim. Ben öle kar amacı gütmediğim ve tamamen CV'de göstermek ve kendimi geliştirmek istediğim için öyle sunucu kiralamak istemiyorum. Yada domain aldığımda onun sunucusuna kurabilir miyim. Ve kurması zor mudur?
2- Web programlamaya çok yabancıyım. Bu projeyi geliştirirken hem öğrenip hem geliştirme düşüncesi içerisindeyim. Problem dil algoritma falan değil o konuda eksiğim yok. O yüzden web programlanın mantığını bana basitçe özetleyebilecek birisi var mıdır ? Ben pythonda bir web uygulaması yazdığım zaman bunu html içine mi gömüyoruz. Sunucuya upload edip html ile mi çağırıyoruz. Yani tam nasıl çalışıyor ? sonuncusu Web uygulaması yazmak için herkes java öneriyor. Böyle üçlü bir uygulama yaparsam hangi dil işime gelir.
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

heartsmagic

Merhaba.

Yazılım ile ilgim yok, bu nedenle söyleyeceklerimi genel bilgi olarak kabul et, ona göre değerlendir. Yazılım konusunu tecrübe sahibi arkadaşlar daha iyi cevaplar.

0. Senin şu an yapacağın şey bulut ile ilgili değil. Sen basit bir web uygulaması, sitesi yapmak istiyorsun. Bulut kısmını falan araştırma, zaten konulara yabancı durumdasın daha fazla kafan karışır.

1. Dropbox olmaz senin istediğin şey için. Depolama alanı olarak kullanmak başka bir şey orayı, bir veritabanı sunucusu olarak kullanmak başka. Sen oraya veritabanı dosyası koyarsın fakat bu veritabanı dosyasına bağlanacak bir sunucu olmalı bir yerlerde. İşte sen bu sunucunun peşindesin şu an. Alan adı (domain) satın aldığında sana sunucu vermezler, sadece alan adı verirler. Sunucu için ayrıca bir şeyler yapman lazım. Paylaşımlı bir barındırma hizmeti olabilir (günümüzde bence artık çok anlamsız), bir yerlerden kiralayabileceğin sunucu olabilir. Çok ucuz şu an bulut üzerindeki sanal sunucular. Kaldı ki sen öğrenci değil miydin? Neden bizim öğrenciler Github'ı sömürmüyor anlamış değilim? :)

https://education.github.com/pack

Zilyon tane şeyi öğrencilere ücretsiz sağlıyor Github sağ olsun. Bunlardan bir tanesi de 50$'lık Digitalocean kredisi. En ucuz sunucusu 5$ kendisinin, 10 ay bedava sunucu demektir bu. Sonrasında istersen kapat, istersen ayda 15-20 liraya (bir paket sigara, üç fincan kahve, bir orta ölçekli yemek parası) kullanmaya devam et.

2. Ben yazılımcı değilim ama sen benden bile uzaksın bu konuya sanki :) Şimdi, eğer dil meselesine girersek bu başlıkta bir yere varabilir miyiz bilmiyorum. Örneğin sen Java öneriliyor diyorsun ama yok öyle bir şey. Web tarafı çok farklı dillere evrildi. Senin saydığın Python olsun, eskilerden gelen PHP olsun, Ruby olsun, Nodejs olsun çok fazla seçenek var. Tahmin ettiğin üzere de ön planda HTML, HTML5, CSS yatıyor. Sen bence önce buraları bir hallet :) Sonra arka planda kullanacağın dil için araştırma yaparsın. Dili öğrenir, sonra kullanılacak yazılım çatılarını (framework'leri), kütüphaneleri falan araştırırsın.

Yerinde olsam, yani hem işin çok başında olsam hem de ileride böyle bir şeyler yapmayı düşünüyor olsam Nodejs'ye yönelirim. HTML+CSS+Javascript (Jquery, Bootstrap ve daha niceleri de dahil)+Nodejs bu işten pek anlamayan benim seçimim olurdu örneğin. Hatta zevk için oldu da, insanın ciddi hedefleri olmayınca devamını getiremiyor işte :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erdemakin09

Yazılımcılığa çok yabancı değilim de web yazılımclığına acayip yabancıyım.

Ben bu konuyu açarken sizin gibi beni böyle yönlendirebilecek insanlara ihtiyacım vardı. Teşekkür ederim bu bilgileriniz için [emoji4]

Html css biliyorum 2 sene önce blog açmıştım uğraşıyordum. Şimdi benim amacım dil mevzusu açmak değilde az önce söylediğim gibi yönelmek. Hiç birşey bilmeyip başıboş bir ona bir buna bakmak istemem.

Bu githubu keşfetmem lazım benim o öneriniz içinde ayrıca teşekkürler [emoji4]

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!