Ubuntu deb kuramıyorum

Başlatan maginamuhendisi, 17 Mayıs 2016 - 14:17:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maginamuhendisi

Selam arkadaşlar Ubuntu'da bayaa yeniyim ve program kuramıyorum.
İndirdiğim deb dosyasına çift tıklayarak Kur diyorum ama sadece yan barda "Kurulum için bekleniyor" yazısı geliyor.
Uç birim kullanarak yüklemeyi denedim ve o da fayda etmedi.
Yardımlarınızı bekliyorum

fafnir35

Yazılım merkezinden "Gdebi Paket Yükleyicisi" ni kurarak deb paketlerini kolayca yükleyebilirsiniz.

maginamuhendisi

Alıntı yapılan: fafnir35 - 17 Mayıs 2016 - 14:22:02
Yazılım merkezinden "Gdebi Paket Yükleyicisi" ni kurarak deb paketlerini kolayca yükleyebilirsiniz.

Yardımın için teşekkürler.
Komut satırı kullanarak nasıl kurabilirim.
Ve bu kurulum biçimlerinden hangisi daha kolay ?

fafnir35

Hangisi kolay sorusunun cevabı kişiden kişiye değişir. Ben şahsen her programı terminalle kuramıyorum zorlanıyorum, başlangıçta "gdebi" iş görür:)

maginamuhendisi

Kurmayı başardım ama şu an farklı bir hata alıyorum.

Steam'i kurmayı denedim. Kurması gereken  " libgl1-mesa-dri:i386, libgl1-mesa-glx:i386, libc6:i386 " programları için yetki istedi verdim ama şöyle bir hata alıyorum
.............................................................W: The repository 'http://ppa.launchpad.net/kirillshkrogalev/ffmpeg-next/ubuntu xenial Release' does not have a Release file.
E: http://ppa.launchpad.net/kirillshkrogalev/ffmpeg-next/ubuntu/dists/xenial/main/binary-amd64/Packages alınamadı 404  Not Found
E: http://ppa.launchpad.net/kirillshkrogalev/ffmpeg-next/ubuntu/dists/xenial/main/binary-i386/Packages alınamadı 404  Not Found
E: Bazı indeks dosyaları indirilemedi. Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Bazı paketler kurulamadı. Bu durum, olanaksız bir durum istemiş
olduğunuzu ya da kararsız (unstable) dağıtımı kullandığınızı ve
bazı paketlerin henüz oluşturulamamış  ya da oluşturulmakta
olduğunu gösterir.
Aşağıdaki bilgiler durumu çözmenize yardımcı olabilir:

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
libc6:i386 : Bağımlılıklar: libgcc1:i386 ama kurulmayacak
libgl1-mesa-dri:i386 : Bağımlılıklar: libgcc1:i386 (>= 1:3.4) ama kurulmayacak
                        Bağımlılıklar: libllvm3.8:i386 ama kurulmayacak
                        Bağımlılıklar: libstdc++6:i386 (>= 5.2) ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: libtxc-dxtn-s2tc0:i386 ama kurulmayacak ya da
                                           libtxc-dxtn0:i386
libgl1-mesa-glx:i386 : Bağımlılıklar: libudev1:i386 ama kurulmayacak
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'obsproject-ubuntu-obs-studio-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'kirillshkrogalev-ubuntu-ffmpeg-next-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'obsproject-ubuntu-obs-studio-unstable-xenial.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.
Press return to continue:

mendirec

Kaleihan

sudo dpkg -i paket_adı.deb
sudo apt-get -f install
sudo dpkg -i paket_adı.deb

Deb paketleri için işini görür.

heartsmagic

Merhaba.

@maginamuhendisi, PPA eklemişsin (ffpeg-next), o PPA'nın kullandığın Ubuntu sürümüne desteği yok. Yazılım ve Güncelleştirmeler uygulamasından kendisini sil.
Ardından @mendirec'in yönlendirdiği bağlantıyı incele, depo işlemini yap. Sonra da bizlere tam olarak ne kurmak istediğini belirt. ffmpeg-next ne için lazım?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.