Libre office word belgesini şifrelemek, parola

Başlatan delicesineseven, 12 Mayıs 2016 - 10:16:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delicesineseven

dosya-özellikler-güvenlik-koru deyip parola atayıp tamam diyorum. Word dokümanı açtığımda şifre sormuyor.
Diğer sorun ise şifrelediğim word dokümanını açıp yazdığımda bu sefer sarı renkte bir yazı ve altı çizgili yazılar oluyor.

heartsmagic

LO sürümü nedir? Bu sorun da Mint üzerinde mi yaşanıyor? Diğer başlıkta söylediğim üzere Mint konularıysa bunlar Mint bölümünde konuşalım :) Zira sorunlar ortak olmayabiliyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

siberoloji

@delicesineseven;
Sizin yaptığınız koruma, bir dosyanın başka kişilerle paylaşımı ve aynı dosya üzerinde birden fazla kişinin çalışması ile ilgili.
Dikkat ederseniz tarif ettiğiniz Güvenlik sekmesinin yanında "Değişiklikleri Kaydet" ve yanında KORU seçeneği var.
Bu dosyada yapılan değişiklikleri kaydet ancak ben kabul edip parola girene kadar dokümanın aslını değiştirme anlamına geliyor.
Siz doküman açılırken parola sorulsun istiyorsanız, dokümanı ilk oluşturken kaydet dediğinizde açılan pencerede (dosya adını yazıp klasörü seçtiğiniz) bir kutucuk olmalı. Parola ile kaydet şeklinde. İşte o kutucuğu işaretleyip kaydederseniz doküman asıl parola korumalı olur.
Mesela şimdi elinizdeki çalıştığınız doküman için Dosya-Farklı kaydet seçeneğini işaretleyin ve açılan pencerede bu kutu var mı bir deneyin. Ayrıca parola ile kaydet  kutucuğunu işaretlediğinizde yeni parola girme penceresi açılır. O penceredeki seçenekler (yanında ok olan ve farkedilmesi biraz zor olan) bölümüne de göz atabilirsiniz.
Oradaki seçeneklerde dosyayı açma parolasıyla mı yoksa salt okunur açılabilsin şeklinde mi korumak istedğiniz bulunuyor. aynı zamanda özelliklerden sizin yaptığınız değişiklikleri kaydet koru seçeneği de bulunuyor.
Sonucu haber verirseniz seviniriz.

delicesineseven

Heartsmagic Üstat kullanıcı dostu olduğu için ben linux mint'i tercih ediyorum.
Siberoloji Evet sormak istediğim word belgesi açılışına şifre atamaktı. Çok teşekkürler.

siberoloji