[Çözüldü] 16.04'e yükseltme aşamasında apt sorunu

Başlatan zdanyildiz, 11 Mayıs 2016 - 12:43:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zdanyildiz

Alıntı yapılan: zdanyildiz - 11 Mayıs 2016 - 12:30:59
Sevgili arkadaşlar merhaba.
Ubuntu 15.10'dan 16.04'e yükseltme yapmak istiyorum. upgrade ve dist-upgrade komutları sonrası
...
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek
sonucu dönüyor. Yükseltme nasıl yapabilirim.
16.04'ü usb *önyükleme yaptım. Sisteme yeniden kursam dosyalarım ayarlarım aynen kalır mı?
Teşekkürler.
Arkadaşlar sudo update-manager -d ile açılan pencerede 16.04 yükseltmesi çıktı fakat yükselt dediğimde gerekli bağımlılıkların yüklü olmadığını söylüyor.
The required dependency 'apt (>= 1.0.10.2ubuntu2)' is not installed

zdanyildiz

Arkadaşlar aşağıdaki adreste yazanları sırası ile yaptım sanırım oldu. Şuan yükleniyor.

http://askubuntu.com/questions/765648/upgrading-from-15-10-to-16-04-apt-not-installed

Öncelikle güncelleştirme ayarlarında sunucuyu türkiye yapmıştım, tekrar ana sunucu olarak değiştirdim.
Aşağıdaki komutlar ile güncelleştirme ve kurulum yaptım.
sudo apt-get update
sudo apt-get install --reinstall apt
Son olarak ta
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo do-release-upgrade
komutlarını kullandım.
Teşekkürler, iyi çalışmalar

heartsmagic

@zdanyildiz, geri bildirim için teşekkürler. Konularını başka başlıklarda, özellikle de bilgi amaçlı açılan başlıklarda sormazsan daha düzenli bir forumumuz olur :)
Aldığın hata pek normal değildi, irdelemek isterdim. Zira sistemde apt paketinin kurulu olmaması pek olası bir durum değildi. Sen yeniden kurulum tetikleyerek çözmüşsün sorunu.

Unutmadan, forumdaki çözülen konularımız için de şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zdanyildiz

Merhaba iİlginiz ve düzeltme için teşekkür ederim.
Ne yazık ki hem iyi bir Ubuntu kullanıcısı değilim hem de iyi bir forum kullanıcısı değilim.
Daha dikkatli olmaya çalışırım.
İyi çalışmalar.