[Çözüldü] Ubuntu Software Uygulama İndirme Sorunu

Başlatan ademsahin, 08 Mayıs 2016 - 22:10:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ademsahin

Herkese merhaba ,

Bilgisayarıma Ubuntu 16.04 LTS sürümünü yükledim. Ubuntu Software ile ilgili sıkıntı yaşıyorum.

Mesela VLC uygulaması için uygulamaya girip aratıyorum ve kur tuşuna basıyorum. Birkaç saniyeliğine kuruluyor yazısı çıkıyor ve tekrar geri kur yazısına dönüyor.

Ancak sağ menüye indirmek istediğim uygulamanın simgesi geliyor ve üzerine geldiğimde "Kurulum İçin Bekleniyor" yazısı çıkıyor.

Özetle hiçbir uygulamayı indiremiyorum. Forumda benim sorunuma benzer olduğunu düşündüğüm tüm yolları denedim uçbirim kodları hata veriyor.

Sebebi ne olabilir acaba ? Sunucularla kaynaklı olacağını sanmıyorum. Bayadır aynı sorun devam ediyor.

shox

Bugün bende bu durumla çok uğraştım ve 32bit yerine 64 bit ubuntu sürümünü kurdum rahatladım eğer sizde 32 bit olanı kurduysanız 64 bit sürümü kurmanızı tavsiye ederim.

ademsahin

Valla hatırladığım kadarıyla 64 bit kurulu olması lazım ama dalgınlıkla falan dediğinizi yapmış mıyım diye kontrol edebileceğim bir yer var mı acaba ???

shox

Alıntı yapılan: ademsahin - 08 Mayıs 2016 - 22:19:03
Valla hatırladığım kadarıyla 64 bit kurulu olması lazım ama dalgınlıkla falan dediğinizi yapmış mıyım diye kontrol edebileceğim bir yer var mı acaba ???
"Tüm ayarlar-Ayrıntılar" sekmesinde sağ tarafta yazar "IS: 64Bit" şeklinde

ademsahin

64 bit kurulu ama sorun hala devam ediyor hayır kurulum sırasında bir hata falan da vermemişti aa neden böyle oldu anlamadım.

yenilikciadam

Alıntı yapılan: ademsahin - 08 Mayıs 2016 - 22:29:26
64 bit kurulu ama sorun hala devam ediyor hayır kurulum sırasında bir hata falan da vermemişti aa neden böyle oldu anlamadım.
Sistem ayarları>yazılım ve güncelleştirmeler e bir Türkiye sunucusunu ana sunucu olarak değiştir.

Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.
Ama ben değişimin beni zorla değiştirmesini beklemem.
Hiç beklemeden değiştiririm.

ademsahin