Ubuntu Studio Başlat Menüsü

Başlatan izmireasik, 30 Mayıs 2016 - 01:14:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

izmireasik

Merhaba. Ubuntu Studio 16.04 kullanıcısıyım. XFCE masaüstü mevcut. İlk kurulumdan sonra bir başlat menüsü vardı. Ses yazılımları, Video edit yazılımları ve diğer tüm programlar bu menüdeydi. Şimdi o menü yine var fakat ses yazılımları, video edit yazılımları alt menüleri görünmüyor. Bu başlat menüsünü eski haline nasıl sokabilirim? Ayrıca pencere kenarlarındaki kaydırma çubuğunda bulunan ok işaretleri de gitti. Halbuki ilk kurulumda bunlar vardı. Bunları eski haline nasıl getiririm?

mgundogdu

Screenshot programı kurulu olmalı onunla bir ekran görüntüsü verirseniz daha güzel olur. Pencere kenarlarındaki ok işaretini anlayamadım mesela.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mayıs 2016 - 02:09:04

Uzun bir süredir Xfce kullanıyorum whisker menü kullanmanızı tavsiye ederim.

http://www.webupd8.org/2015/02/whisker-menu-150-released-install-it-in.html
Because science is awesome!

heartsmagic

Neler oldu sistemde peki son zamanlarda? Neler değişti, neleri kurcaladın?
Ayrıca, söylediğin menü yok, peki uygulamalar duruyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

izmireasik

Alıntı yapılan: mgundogdu - 30 Mayıs 2016 - 02:03:17
Screenshot programı kurulu olmalı onunla bir ekran görüntüsü verirseniz daha güzel olur. Pencere kenarlarındaki ok işaretini anlayamadım mesela.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mayıs 2016 - 02:09:04

Uzun bir süredir Xfce kullanıyorum whisker menü kullanmanızı tavsiye ederim.

http://www.webupd8.org/2015/02/whisker-menu-150-released-install-it-in.html

Zannedersem benim kullandığım da bu. Whisker menü. Şimdi olay şu. Aynı sistemi Canlı DVD'den başlatınca menüler eski halini alıyor. Ama normal başlatınca yok. O menüde; Audio Production, Media Playback, Graphic Design, Video Production gibi alt menüler olması lazım. Canlı DVD'den başlatınca çıkıyorlar. Normal başlatınca yok.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Canlı CD'de olması normal, orada olmaması düşünülemez zaten. Sorumun cevabını alamadım ama, menüde yok tamam ama uygulamalar var mı sistemde yok mu? Uçbirimden çalıştırmayı deneyebilirsin. Yoksa sadece alt menü mü yok piyasada?

izmireasik

Uygulamalar duruyor. Mesela program eklemek-kaldırmak için kullanılan Yazılımlar programı açılınca orada yüklü olarak gösteriyor. sadece oradan açılıyor. Başlat menüsündeki alt menüler kayboldu. İşin daha da ilginç olanı; Whiker menüye sağ tıklayıp uygulamaları düzenle diyorum. Alt menüler orada görünüyor. Ama başlat menüsüne ekleyemiyorum.

heartsmagic

Anladım, uygulamaya pek aşina olmadığım için öneri yapamayacağım. En azından meseleyi biraz daha ayrıntıya bindirdiğimiz için belki kullananlar yardımcı olabilirler.