Oyun oynayacağım bu makine için Linux uygun olur mu?

Başlatan prx, 28 Mayıs 2016 - 15:24:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

prx

Arkadaşlar elimde DeLL İnspiron 5548 İ5 Ubuntu orjinali ubuntu üretimi bir makine var bu makinede oyunlarda windows mu önerirsiniz yoksa ubuntu falan mı ?
Sistem özelliklerim şöyle
İntel İ5 5. nesil işlemci
4GB RAM
4GB Amd Readon M(260-265)
2GB İntel Hd Graphics 5500
500GB HDD
Sizce ubuntu mu windows mu ?
Please wait while your changes are processed.

ubuntuM

Oyun oynamak açısından bakarsak şu an için Windows bir adım önde. Bence yanına Windows kurup sırf oyun için Windows'u açabilirsiniz.

YöneticiBey

Dota2, csgo falan oynayacaksan iş görür. Ama oyuncuyum diyorsan ve başka oyunlarda oynayacaksan (lol, pes, fifa vb.) Linux'da bir çok oyunu oynayamayacağını bilmen gerek.

prx

2 işletim sistemi kurdum şu anda ubuntuda daha deneme yapmadım fakat cs go da daha hızlı yüklediğini gördüm cs go ve lol oynuyorum lol windowsta şuanda cs go da windowsta indi bakalım
Please wait while your changes are processed.

şenol

iki işletim sistemide kulanabilirsin * tabi ki , ama sana tavsiyem sırf ubuntu kur , 16.04 kur unity olsun masaüstü , steam i indir csgo yu kur oyunun keyfine bak :) üç beş fps den bir şey olmaz ,zaten en az 100 fps de oynarsın normal bir sistemle , evet ubuntunun çok avantajı var özellikle 16.04 perfonmansı çok iyi , BEN WİNE LE PLANETSİDE 2 OYNUYORUM 60 FPS DE !!! ki planetside 2 windowsda bile sorunlu ! fps * her şey değildir , sabit 60 fps alıyorsan yeterli her oyun için , NTFS VE EXT4 ARASINDA YANİ DOSYA SİSTEMİNDE ARASINDA DAĞLAR VAR , her türlü avantajın var kardeşim , BUNLARI 25 SENELİK BİR OYUNCU OLARAK YAZIYORUM , kalın sağlıcakla , VİRÜSLERLE , DOSYA PARÇALANMALARIYLA , VASAT DOSYA SİSTEMİYLE VE İŞLETİM SİSTEMİYLE UĞRAŞMAK İSTİYORSAN , * tabi ki sen bilirsin , HA  BU ARADA BEN BÜTÜN WİNDOWS OYUNLARINI EN AZINDAN BENDE OLANLARI AÇIYORUM VE OYNUYORUM , YANLIZ 16.04 E GEÇ KARDEŞİM !!! 15.10 DA SORUNLAR OLUYORDU .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Mayıs 2016 - 17:49:10

ha bu arada oyuna geçince o inteli kullanmayacak sistem ! hd 5000 le çok vasat olur oyunlar , amd ye geçmesi lazım ve fglrx de kalktığı için 16.04 de  sorunlar çıkabilir , bu linux un sürücüsünü kullanacaktır , keşke nvidia olsaydı kartın , neyse bir dene bakalım verdiği sürücüyle oyunlar açılacakmı veya oynayabilecekmisin . 
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd