Ubuntu Pil Sorunu

Başlatan mrtAkdeniz, 22 Şubat 2013 - 17:06:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrtAkdeniz

Selamlar,

Yeni dizüstü bilgisayarıma Ubuntu kurdum, az önce kurulum bitti ve şu an sistemdeyim ancak batarya 1:40 olarak görünüyor. İlk açtığımda 11:01'di az önce de 1:32 idi. Bir arkadaşım ekran kartı sürücüsü yüzünden böyle olduğunu söyledi. Bu konu hakkında ne yapablirim?

burk

lspci | grep VGA
glxinfo | grep render
çıktıları nedir?

mrtAkdeniz

lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Thames XT/GL [Radeon HD 7600M Series]
glxinfo | grep render

Az önce güncellemeleri bitirdi yeniden başlattığım zaman ekran hızla kapanıp açılıyor gibi titriyordu CTRL + ALT + F1 yaptım siyah ekrana düştü ancak görüntü vs. hiçbir şey yoktu sinirlenip kapattım Windows'a geldim. Sanırım linux asla ama asla ATI veya AMD ile çalışmayacak.

Yardımların için teşekkürler.

burk

Alıntı YapSanırım linux asla ama asla ATI veya AMD ile çalışmayacak.
@mrtAkdeniz bu kadar ön yargılı olmayın lütfen, forumda ATI için sorun yaşayıp çözüm bulduğumuz onlarca kullanıcı var; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=83.0

mrtAkdeniz

Lütfen beni yanlış anlamayın ön yargılı olmaktan farklı bir şey ben Ubuntu ile tanışdığım zaman nVidia ekran kartım vardı sorunsuz bir şekilde her şeyini yaptım ve kullanmaktan zevk almıştım. Şimdi bu başıma gelenler, forumda sürekli amd/ati problemleri... Ekran kartı yapıp desteğini vermeyecek kadar aciz bir firma AMD, sadece sinirim bozuluyor. Sistemi açmak için yapabileceğim bir şey varsa verebilirim dökümleri size.

if

vahap_lenovog5030

Arkadaşlar UBUNTU'yu eğer WİNDOWS'un yanına kurduysanız pil problemini ben çözdüm! Lakin sizin PC yapım şirketinize bağlı bi durum bence, sizde adımlarımı bi deneyin.
- Ubuntu pil seviyesini %59 vs. de kaldı asla %100 dolmadı
- PC şarjda iken doluyor yerine hesaplıyorda kaldı vs. birsürü neden şimdi benim adımlarımı anlatayım çok basit bişey!!

Çözüm :
- Pc yi windowsla başlatın
- Lenovonun bir pil kalibrasyon eden programı var diğer firma pillerle bağdaşırmı bilemem ama deneyin Lenovo kullananlar %100 işe yarayacaktır.
- İşletim sisteminize uygun olarak (Windows7,Windows8.1,Windows10 vs) x64 veya x86 dikkat ederek 'ENERGY MANAGEMENT' programını indirin ve kurun. Lenovo Sapport'ta bulabilirsiniz.
- Programı açın ve 'DENGELİ' moda alıp ayarlar kısmından 'KALİBRASYON' yada 'PİL GÖSTERGE' 'PİL SEVİYESİ' ayarlama seçeneğine başlat deyin ve ardından PC'nizi kendisiyle başbaşa bırakın.
- Pilinizi tam doldurup tekrar boşaltacaktır. !!! ÖNEMLİ : Pili tekrar %100 dolmadan mümkünse UBUNTU'yla başlatmayın.
- Tekrar Ayarlardan 'Fan Temizle' seçeneğine tıklayın 5-6 dk belki daha az sürede işlem tamamlanacaktır.
- Kalibrasyon işlemi bittikten sonra UBUNTU ile başlatın.

Çok saçma gelecek biliyorum WİNDOWS'ta kalibre etmek UBUNTU'yla ne alakası var diyenler olacak ama Lenovo kullananlar bana hak verecek.

Arkadaşlar diğer marka modellerde bu problemi olanlar da denesin eğer bu işlem diğer markalarda da işe yararsa demekki UBUNTU pil sorunu çözülmüş demektir.

NOT : ENERGY MANAGEMENT PROGRAMINI YÜKSEK PERFORMANSTA KALİBRE ETMEYİN BEN DENEDİM ŞARJI ÇOK AZ GİDİYOR DENGELİ MODDA DAHA İDEAL PERFORMANSA GEREK YOK DİYENLER İSE EN İYİ ENERJİ ASARRUF MODU.
NOT : BU İŞLEM WİNDOWS VE UBUNTU KURULU PCLERDE OLABİLİR. WİNDOWSU KURUP KALİBRE EDİP SONRA TEKRAR UBUNTU KURMAK GİBİ Bİ HATA YAPMAYIN  ;) :) :) :) 8)

İLETİŞİM : vhpekn@gmail.com
FACEBOOK : https://www.facebook.com/vhpekn

ARKADAŞLAR BENİMDE WİFİ DE BAZEN KOPUKLUKLAR YAŞIYORUM SİZDE BANA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM
PC MARKASI : LENOVO G5030

YAPAMAYAN OLURSA VİDEO İLE ANLATABİLİRİM FORUMDA FAZLA AKTİF DEĞİLİM BANA  VERDİĞİM ADRESLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ..