[Çözüldü] Ubuntu 16.04 Optimus teknolojisini desteklermi?

Başlatan shox, 07 Mayıs 2016 - 22:27:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shox

SelamunAleykum  yaklaşık 2 yıl gibi bir süreden sonra ubuntuya geri dönmek istiyorum ve 16.04 LTE sürümünün yayınlanması ile bu isteğim dahada arttı. Kullandığım dizüstü bilgisayarımda nVidia Optimus teknolojisi var 16.04 sürümü bu teknolojiyi destekliyormu ? 14.04 sürümünde dizüstü bilgisayarımın donanımları sorunsuz destekleniyordu acaba bu sürümde sorun yaşarmıyım? Teşekkür ederim.

natgho

Ben primus denedim bbswitch kurulumunda problem çıktı, henüz sistem -bence- oturmamış gibi , klasik bir bilgisayar prensibiyle "çalışıyorsa dokunma" demiş atalar :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

neynefes

Bumblebee konusunda epeydir bir ilerleme yok sanırım. Prime kullanılması öneriliyor ve ek sürücülerden sahipli sürücüyü kurduğunuzda prime kurulumu da yapılıyor. Yalnız prime konusuda sıkıntılı biraz. Unity masaüstü ortamında sorunsuz kurulum ve kullanım sağlarken Gnome masaüstünde kurulumu yapıp siyah ekranda kalıyorum. Bu konuda kesin bir şey söylemek zor. Unity üzerinde daha başarılı olduğunu düşünüyorum Prime'ın..

shox

Teşekkür ederim. Biraz daha beklemek sanırım faydalı olacak.