Ubuntu'dan Windows'u Biçimlendirdim

Başlatan berkay167, 30 Nisan 2016 - 21:21:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkay167

Yeni Ubuntu 15.10 Kullanıcısıyım ve Ubuntu'da iken içinde Windows'un olduğu klasöre sağ tıklayıp biçimlendir dedim ve karşıma Birimi Biçimlendir çıktı ve direk biçimlendir dedim.Ama bunları yapmamın sebebi ben Ubuntuyu biçimlendiriyorum sanıyorum.Yeterli depolama alanım kalmadığı için ve Stellarium gibi programları kaldıramadığım için biçimlendirip bu sorunu çözmek istedim ancak bütün bu işlemleri Windows'a yapıyormuşum.Ben biçimlendir dediğimde karşıma bir uyarı geldi Ubuntu tarafından -bunu yapmanız herşeyi silecektir ancak geri yükleme ile gelebilir bu silme eğer siz bilgisayarınızı satacaksanız vs. iyi bir tercih değildir bunun yerine farklı bir silme işlemi uygulayabilirsiniz gibi bir yazı geldi ve biçimlendirdim.Windows'a giremiyorum.

heartsmagic

Üzgünüz ama doğrudan geri getirme yolu yok artık. Forumdaki veri kurtarma konularına bakabilirsin. Şu aşamada sistemi de fazlaca kullanmamaya gayret göster zira kullandıkça Windows'un olduğu bölüme bir şeyler yazılma ihtimali doğuyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kaleihan

Ben de birkaç gün önce 500gb lik diski biçimlendirdim. Geri getirme programlarıyla getirdim ama sıraları, isimleri hepsi karışmıştı. Mesela binlerce .txt, binlerce .png gibi dosyalar elde etmiştim. Yani geri getirince de pek işe yaramıyor. Photorec programını kullanmıştım. Bence en sağlıklısı Windows'u yeniden kurmak.

berkay167

Ancak söyle bir durum var D deki klasörlerimi ubuntudan hala zarar görmemiş gibi görüyorum ancak yeniden windows kurduğumda bu ubuntuda gördüklerimde gider mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Nisan 2016 - 22:06:11

C dekiler ve D deki klasörlerimin hepsini Ubuntudan Görüyorum.Resimlerim ve yüklü oyunlarım vs.Sanırım benim biçimlendirdiğim windowsun kendisi gibi bişey çünkü C deki programfailes bile duruyor.Benim bu Duran klasörleri kurtarmam için ne yapmam lazım.

Kaleihan

Anladığım kadarıyla sen C veya D yi değilde windowsun çalışması için gerekli olan küçük 450 mb lik hidden diag kısımlarından birini biçimlendirmişsin. Bunu ben de yapmıştım. Sonra bilgisayarı bir türlü açamadım, format atmıştım. Windowsu geri getirebilirmisin bilmiyorum. Sana tavsiyem windows forumlarında araştırman.

heartsmagic

Tam olarak nereyi biçimlendirdin sen? @Kaleihan'ın dediği gibi küçük bölümü biçimlendirdiysen Windows açılış kısmıdır muhtemelen orası.
C ve D dediğin bölümleri görüyorsan Ubuntu tarafından istediğin dosyaya ulaşır, istediğin yere taşırsın.
Windows'u yeniden kurarsan da eski yerine kurarsın, Ubuntu'ya bir şey olmaz. Sadece sonrasında Grub'u tekrar kurman gerekir.

Yeniden kuruluma gitmeden de bir yolu vardır muhtemelen. Windows CD'si varsa elinde onunla açıp başlangıç onarımı yapmak gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.