[Çözüldü] Winetricks'de vcrun2005 yüklemesi sırasında hata.

Başlatan desperado, 20 Ekim 2013 - 13:35:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

desperado

İyi günler merhabalar benim sıkıntım League Of Legends oynayabilme umuduyla başladı. Oyunun client'ını çalıştırmaya çalışırken şöyle bir hata çıktısı aldım.(Ubuntu 13.04 kullanmaktayım.) (Detayları göster kısmından ilk satır.)
Unhandled exception: unimplemented function msvcp80.dll.??0?$basic_stringstream@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@QAE@H@Z called in 32-bit code (0x7b83ae0b).
Az çok bildiğim kadarıyla msvcp80.dll implementasyon fonksiyonunda patlıyor. Tamam dedim winetricks ile yüklerim vcrun2005.exe'ye dahilmiş bu .dll winetricks'in gui'sinde gördüm öncelikle orada aldığım hatayı da paylaşayım.
sha1sum mismatch! Rename /home/blackenedgod/.cache/winetricks/vcrun2005/vcredist_x86.EXE and try again.
Şimdi burada dosyanın içeriği ile mi yoksa dizin ile mi yoksa bambaşka bir problem mi var çözemedim.
Sonra olayı google'ladım ve bulduğum ve mantıklı gelen bir çözümü uyguladım.
blackenedgod@blackenedgod-MS-16Y1:~$ WINEPREFIX=~/.foo winetricks win7
Executing w_do_call win7
Executing load_win7
ADD - HKLM\System\CurrentControlSet\Control\ProductOptions ProductType 0 (null) WinNT 1
The operation completed successfully
Setting Windows version to win7
Executing winetricks_early_wine regedit C:\windows\Temp\_win7\set-winver.reg
blackenedgod@blackenedgod-MS-16Y1:~$ WINEPREFIX=~/.foo winetricks vcrun2005
Executing w_do_call vcrun2005
Executing load_vcrun2005
Downloading http://download.microsoft.com/download/8/B/4/8B42259F-5D70-43F4-AC2E-4B208FD8D66A/vcredist_x86.EXE to /home/blackenedgod/.cache/winetricks/vcrun2005
vcredist_x86.EXE: Erişim engellendi
------------------------------------------------------
Downloading http://download.microsoft.com/download/8/B/4/8B42259F-5D70-43F4-AC2E-4B208FD8D66A/vcredist_x86.EXE failed
blackenedgod@blackenedgod-MS-16Y1:~$ sudo WINEPREFIX=~/.foo winetricks vcrun2005------------------------------------------------------
wine cmd.exe /c echo '%ProgramFiles%' returned empty string

Şimdi permission denied hatasıdır dedim başa bir sudo koydum o da bambaşka bir telden çaldı bana. Bu arada bu hata sadece vcrun2005'e özgü değil. AdobeAir gibi gerekli bir iki kurulum için de aynı hataları verdi. Gerçekten ingilizcem upper intermediate'ten advanced olmuştur iki günde hele ki garibim benim gibi ingilizcesi iyi olmayan başka milletlerden arkadaşların da ingilizcesini anlamaya çalıştıkça. Neyse çok konuştum şimdiden teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2013 - 15:17:29

Evet kendim ettim kendim buldum
chmod 777 -R ~/.cache/winetricks
sorunu sudo ile filan sanıyordum değilmiş chmod ile bu izni verdiğiniz zaman çözülüyor. Kolay gelsin.
Uzun bir gece yolculuğu gibidir hayat uzunları yaksan da pek uzağı göremezsin.

cagriemer