[Çözüldü] GRUB sorunu

Başlatan tempest, 24 Aralık 2008 - 21:39:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tempest

Bundan 2 ay once 160 GB olan hard diskimi 2 bolume ayirarak (Swap alanini sayarsak 3)  120GB windows ve 40GB linux mint olarak ayirarak kullanmaya basladim.Bugun 120 GB olan kismi formatladim ve windows u yeniden yukledim pc resetlendigi sirada sunu farketim. GRUB ekrani uctmustu :( pc acilir acilmaz windows la devam ediyor. Linux Mint yukledigim kisima nasil ulasabilirim. Grub ekranimi nasil geri getirebilirim? simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.

bytan

Arama yaparsanız daha kolay halledilir bazı sorunlar.

http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,192.0.html
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Başlığı kapatıyorum zira gerekli bilgi forumda mevcut.
Lütfen arama yapalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Başlık sahibinin isteği üzerine kilitlemeyi kaldırıyorum.

tempest

Oncelikle heartsmagic'e istegime kulak verdigi icin tesekkur ederim. Sorunuma gelince http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,192.0.html burdaki gibi Live cd ile boot etttim. Konsolu acarak "sudo grub" komutunuverdim karsima gelen pencereye find /boot/grub/stage1
yazdim sonuc : hd(0,3) oldu. BIr sonraki adim olan: root (hd0,3) yazdim ve sonraki adima gectim setup (hd0) bu kodu yazdiktan sonra su hatayi aliyorum: Error 17: Cannot mount selected partition

heartsmagic

Bu kodu yazdıkdan sonra mı alıyorsun yoksa, sistemi açmaya çalışırken mi alıyorsun?

tempest

Acilista grub ekraninda Linux Minti secince.

heartsmagic

Bu durumda sorun senin değiştirdiğin bölüm isimlendirmesinde. Sen bölümlerle oynayıp değiştirdiğinde isimleri değişmiş olmalı. Aslında Mint'e hiç dokunmadığın halde bu olduysa biraz garip, fakat yapacağın şey bölüm isimlerini kontrol etmek. Mint'in çalışan CD'si ile bu işlemi yapabilirsin. Bundan sonra menu.lst dosyanı düzenlemen gerekiyor, elbette Mint'in kurulu olduğu bölümdekini değiştirceksin.

tempest

Linux Mint kurulu bolumdeki menu.lst dosyasini gedit ile acip bazi degisiklikler yapinca kaydedemiyorum. su hatayi aliyorum :
Could not save the file /media/disk-1/boot/grub/menu.lst You do not have the permissions necessary to save the file. Please check that you typed the location correctly and try again...

heartsmagic

sudo gedit /media/disk-1/boot/grub/menu.lst

ile mi deniyorsun?

tempest

evet komutu yazdiktan sonra Gedit aciliyor. Save butnonuna bastigim zaman yukarda belitrigim hata cikiyor.

heartsmagic

sudo ile denemene rağmen bunu söylüyorsa ortada bir gariplik var demektir. Mint'in bu alanı sadece okunabilir olarak bağlama ihtimali var mı?

tempest

Pire icin yorgan yakarak, Mint i yeniden yukledim sorun ortadan kalkti. Ilgi ve yardiminiz icin tesekkur ederim.