Şarkı dinlerken sürekli takılmalar meydana geliyor.

Başlatan Cyzyglen, 14 Nisan 2016 - 21:38:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cyzyglen

Merhabalar.

Aranıza yeni katıldım, ubuntuyla yaklaşık 3 veya 4 yıldır tanışıyorum. iMac'ten sonra doğruyu söylemek gerekirse hiç ısınamadım ubuntuya. İşim gereği kullanmak zorundayım:P

ubuntu sürümüm 14.04 lts (galiba lts) hiç bir değişiklik yapmadım kurduğum laptop ise 4 gb ram'e 4 gb ekran kartına sahip. işlemci ise (hatırlamıyorum fakat kullanışlı bir işlemci) açılan konulara baktığımda sürekli fanla ilgili problemler olduğunu gördüm. Ama benim fanım neredeyse yoğun bir iş olmadığı sürece ses çıkartmıyor. Bilgisayarın bir kere bile ısındığına şu ana kadar denk gelmedim. youtube üzerinden şarkı açıp, arka plana attığımda aşırı derece rahatsız eden ses bozulmaları ve takılmaları oluyor. acaba bu problemi nasıl çözebilirim? saygılar-sevgiler.

dipnot: konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın, henüz yeniyim (=

grayloop

Çözücüler yüklenmemiş olabilir. Bunun için uçbirimden
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras ile yükleyebilir
ya da Yazılım Merkesi'nden "Ubuntu Kısıtlı İlaveleri" yükleyerek deneyebilirsiniz.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

seron

Alıntı yapılan: grayloop - 14 Nisan 2016 - 22:44:47
ya da Yazılım Merkesi'nden "Ubuntu Kısıtlı İlaveleri" yükleyerek deneyebilirsiniz.
Ubuntu kısıtlı ilaveleri, yanlış bilmiyorsam, bilgisayarda depolanmış bazı medya dosyaları için çözücüler ile MS'e ait bazı yazıtiplerini yüklüyor.
Şikayete bakılırsa sorun youtube üzerinden medya oynatımında takılma atlama sorunları.
Bu sorunun birden fazla nedeni olabilir.
Örneğin daha evvel windowslu bir sistemde başımıza gelmiş, diski formatlayıp yeni kurulum yapınca düzelebilmişti. Biz de bunu "disk sorunu"na bağlamıştık (ne alaka değil mi?)

Madem sorun Youtube üzerinde iken ortaya çıkıyor, en önce flash playerde sorun mu var acaba?
Bir de dikkatimi çekti: arka planda çalışırken (pencereyi minimize edince) mi sorun oluşuyor? Öyleyse durum daha da ilginç...

Yine de sisteme gerekli kodekleri yükleyelim. Flashplayer'i gerekirse yeniden kuralım. Sistem durumunu gözden geçirelim.

Benim çıkam lazım :) kusura bakmayın...

neynefes

Cyzyglen

Alıntı yapılan: seron - 14 Nisan 2016 - 23:51:22
Alıntı yapılan: grayloop - 14 Nisan 2016 - 22:44:47
Ubuntu kısıtlı ilaveleri, yanlış bilmiyorsam, bilgisayarda depolanmış bazı medya dosyaları için çözücüler ile MS'e ait bazı yazıtiplerini yüklüyor.
Şikayete bakılırsa sorun youtube üzerinden medya oynatımında takılma atlama sorunları.
Bu sorunun birden fazla nedeni olabilir.
Örneğin daha evvel windowslu bir sistemde başımıza gelmiş, diski formatlayıp yeni kurulum yapınca düzelebilmişti. Biz de bunu "disk sorunu"na bağlamıştık (ne alaka değil mi?)

Madem sorun Youtube üzerinde iken ortaya çıkıyor, en önce flash playerde sorun mu var acaba?
Bir de dikkatimi çekti: arka planda çalışırken (pencereyi minimize edince) mi sorun oluşuyor? Öyleyse durum daha da ilginç...

Yine de sisteme gerekli kodekleri yükleyelim. Flashplayer'i gerekirse yeniden kuralım. Sistem durumunu gözden geçirelim.

Benim çıkam lazım :) kusura bakmayın...

Aynı şekil, iTunes üzerinden alıp, ubuntuya aktardığım şarkılarda da olmaya başladı. Acaba ses kartı yüklü mü değil mi diye düşünmeye başladım. Eğer yüklü olmasaydı daha farklı hatalar verirdi diye düşünüyorum. Ek sürücülere dahi baktım, listelenmiyor sürücüler.

grayloop

Öncelikle @neynefes'in dediği çıktıları alalım, bir de sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Kısacası her türlü sesle ilgili durumda bu sıkıntı mevcut mu?
Sistemin güncel mi?

Şu başlıktaki çıktıları buraya kod etiketi içinde aktar lütfen: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39008.0
Kod etiketi için: kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.