Şifrelenmiş dosyaları buluta aktarmak

Başlatan ubuntuM, 04 Nisan 2016 - 22:45:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntuM

Önemli dosyalarım var, bunları Winrar/7zip ile şifreleyip OneDrive/Google Drive'da tutsam sorun olur mu? Yani dosyalar şifrelenmiş diye Microsoft/Google tarafından silinir mi?

marslı

Hayır şifrelediğin dosyalar silinmez. Ama Gpg ile Truecrypt ile şifrelersen dosyalarını daha güvenli olur.

ubuntuM

Alıntı yapılan: marslı - 04 Nisan 2016 - 22:48:22
Hayır şifrelediğin dosyalar silinmez. Ama Gpg ile Truecrypt ile şifrelersen dosyalarını daha güvenli olur.

Truecrypt sadece disk mi şifreliyor, belge ve klasör şifrelemiyor mu?

marslı

Belirlediğin boyutta bir alan oluşturuyorsun o alan içerisinde disk üzerinde yapabildiğin herşeyi, o alan üzerinde de yapabiliyorsun. Bir nevi disk alanı oluşturuyor. Diskide şifreliyor ayrıca. Oluşturulan alanı tüm bilgisayarlarda açabiliyorsun. Dosyaları şifrelemek için alan oluşturmak şart

heartsmagic

Truecrypt çok ağır olabilir o iş için ama gpg gayet güzel bir öneri bence de. Bir başka seçenek de openssl olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

Içinde virüs var ise drive siliyor dosyayı aslında virüsü silmeye çalışıyor ama dosya kullanılamıyor.
Şifreli yazılımları drive tanıyacak mi mesela dediğiniz diğer yazılımlar drive kabul edecek mi ¿
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

marslı

@ahmet_matemetikci TrueCrypt belli bir uzantı kullanmadığı için sorun olmaz. Hemen hemen tüm sunucularda .gpg ve .pgp uzantıyı destekliyor

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: marslı - 06 Nisan 2016 - 12:42:11
@ahmet_matemetikci TrueCrypt belli bir uzantı kullanmadığı için sorun olmaz. Hemen hemen tüm sunucularda .gpg ve .pgp uzantıyı destekliyor
Eyvallah @marslı denilen programı bilmediğim için dosya uzantısını kabul etmeme ihtimalini düşünmüştüm.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)