Ubuntu 12.04'den 14.04'e geçiş sonrası sorunlar yaşıyorum

Başlatan kızılgenç, 20 Nisan 2014 - 12:54:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kızılgenç

Merhaba arkadaşlar dün büyük bir hevesle geçtiğim 14.04 de şu an hiç * bir şey verimli çalışmıyor. ne chrome çalışıyor ne diğer dropbox vs. Gnome masaüstü de randımanlı çalışmıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda yana (sola) kaydırdığımda pencereler geçişi olmuyor. ama kullanıcıdan çıkıp tekrar girdiğimde bunlar çalışmaya başlıyor. Extensions hiçbiri çalışmıyor. Batarya göstergesi bile yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

lsb_release -a
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

çıktılarını görebilir miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ilksumat

Merhaba bu başlığı seçerek genelleme yapsam doğru mu olur bilmiyorum ama masaüstüüm bugün açınca birden bire değişti. En üstte solda Activities diye bir şey yazıyor, onu tıklayınca mozilla, libreofficie falan kısa yollar görünüyor. Ekranın üst ortasında gün ve saat yazıyor. Wirelessleri gösterme şekli değişmiş... Acayip * bir şey olmuş. Ayrıca bir kaç gündür açtıktan sonra donma falan yapmaya başladı.

Ayrıca mozillada sadece sağ üstte çarpı işareti yani kapama işareti var, indirme, küçültme seçenekleri yok. Bu nedir acaba...

meda

Yerinizde olsam yedeklememi yapar temizden Ubuntu 15.10 geçer 3 hafta kadar sonra çıkacak olan sürüme yükseltirim zira sürümler arası zaman farkı çok var  böyle oluncada yükseltme sonrası sorunlar kaçınılmaz oluyor.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Alıntı yapılan: sumatilkMerhaba bu başlığı seçerek genelleme yapsam doğru mu olur bilmiyorum ama masaüstüüm bugün açınca birden bire değişti. En üstte solda Activities diye bir şey yazıyor, onu tıklayınca mozilla, libreofficie falan kısa yollar görünüyor. Ekranın üst ortasında gün ve saat yazıyor. Wirelessleri gösterme şekli değişmiş... Acayip * bir şey olmuş. Ayrıca bir kaç gündür açtıktan sonra donma falan yapmaya başladı.

Ayrıca mozillada sadece sağ üstte çarpı işareti yani kapama işareti var, indirme, küçültme seçenekleri yok. Bu nedir acaba...

Bu güncelleme veya sürüm yükseltme ile olacak bir şey değil. Farklı bir masaüstü kabuğu kurulmuş: Gnome Shell. Kendisi Unity gibi bir Gnome kabuğudur ve söylediğim gibi güncelleme ile ilgisi yoktur. Kullanıcı girişi yapılan yerde çark simgesine basılarak masaüstü ortamı seçilebilir.

ilksumat

Bir kere daha çok teşekkür. Dediğiniz yere tıklayınça çözüldü. Fakat bu defa ise masaüstünde soldaki çubukta (hani mozilla falan olduğu çubuk) bir amazon işareti belirdi. Bildiğiniz amazon.com. Dünleyin oradan bir link açmıştım. Gelmiş yerleşmiş.

Bir de bende disk bölümleme sadece windows ile ubuntu arasında mı mı var acaba. Çünkü ubuntu'da check disk yaparken 1 disk diye söylüyor. Bu bir sorun olabilir kesin diye düşünüyorum.

Deneme için ekranı çizik çizikli olan tosihaba'yı deneme tahtası yapmıştım ama linux mint yükleyip bir iki defa çalıştırdıktan sonra o artık hiç açılmıyor. Öldü belki de :'(

heartsmagic

Rica ederiz @sumatilk ama bir isteğim olacak senden. Lütfen sorunlarını artık başka başlıklar altında paylaşma, kendine bir başlık aç. Bu şekilde cidden çok karışık oluyor. Örneğin şu an ilk sorunun durduk yere olmaz, sen Gnome Shell kurmuşsundur diyeceğim ama bu ilgisiz başlık uzayıp gidecek. Disk sorununu da anlayamadım. Disk bölümleme sadece Windows ile Ubuntu arasında mı var derken ne demek istiyorsun?

Yeni bir başlık aç, ilk sorunun hallolmuş olsa da şu çıktıyı geç lütfen:
dpkg -l | grep gnome-shell
Disk sorununu da daha ayrıntılı, daha anlaşılır bir şekilde aktar ki bizler de anlamaya çalışalım.