Ubuntu dan Windosa Geçme

Başlatan Murat_5038, 27 Mart 2016 - 20:39:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat_5038

Arkadaşlar ubuntu yükledim fakat Windowsa dönmek istiyorum. 2 gündür uğraşıyorum. Ne olur yardım edin !!!!!

Aldığım hata:nstallation failed !
Exit code: 512
Log:
Formating device...
Mounting...
mount: blok aygıtı /home/orhan/Masaüstü/tr_windows_8.1_with_update_x64_dvd_6051507.iso yazma korumalı, salt-okunur olarak bağlanıyor
Copying...
Installing grub...
Installing for x86_64-efi platform.
grub-install: hata: /media/winusb_target_1459099567_10816 doesn't look like an EFI partition.
.
Error occured !
Syncing...
/usr/bin/winusb: satır 78: 20221 Sonlandırıldı        while true; do
    sleep 0.05; echo 'pulse';
done
Cleaning...
/usr/bin/winusb: satır 78: 20300 Sonlandırıldı        while true; do
    sleep 0.05; echo 'pulse';
done
Umounting and removing '/media/winusb_iso_1459099567_10816'...
Umounting and removing '/media/winusb_target_1459099567_10816'...

heartsmagic

Elindeki Windows ISO'sunu al, Windows kullanan bir arkadaşının yanına gidip orada kendi kurulum belleğini hazırla. Emin ol sen de, bizler de daha az uğraşırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Murat_5038

Ben buraya daha yeni taşındığım için arkadaş çevrem yok başka türlü halledemez miyiz ? @heartsmagic

FireSwords

Eğer anakart UEFI destekli ise USB belleği FAT32 olarak biçimlendirip ISO dosyasının içeriğini atarak hemen halledebilirsin.

Değilse biraz çertefilli. Sanal makineye Windows kurup oradan USB oluşturabilursin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mart 2016 - 01:11:40

Çıktıya baktım muhtemelen Ubuntu UEFI modunda kurulmuş yani anakart EFI desteği var.

Yapman gereken USB bellekteki tüm bölünleri silip FAT32 bölüm oluşturmak ve ISO dosyasını Disk İmaji Bağlayıcısı ile bağlayıp içindekileri USB belleğe atmak.

Bir de kullandığin cihazın işlemci modelini tam olarak atabilir misin?

heartsmagic

Winusb ile yapan da var yapamayan da. Foruma bakarsan sıkıntıları görürsün bu konuda. Eğer yanlış da anlamıyorsam Winusb EFI için kurulum belleği hazırlayamıyormuş. Windows'u UEFI ile mi kuracaksın?

Eğer öyleyse:
http://onetransistor.blogspot.com.tr/2014/09/make-bootable-windows-usb-from-ubuntu.html

UEFI için de bir anlatım var burada. Daha pratik çözüm bilen arkadaşlar yorum yaparlar umarım.

@FireSwords bir cevap vermiş benden önce. Yukarıdaki bağlantıda da ilgili belleğin GPT ve Fat32 olarak biçimlendirilmesi ve ISO içeriğinin kopyalanması söylenmiş.

erdemakin09

Çok bilmiyorsan uğraşmanı tavsiye etmem. Tamire ver formatlasınlar.

Artı kurulumu nasıl yapmaya çalıştığını anlatırsan hangi yolları denediğini söylersen forumda bilgili arkadaşların sana yardım etmesi daha kolay olur diye düşünüyorum
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

TopKek

WinUSB adli program sorununu cozer
Arch Linux mu Gentoo mu?

Murat_5038

Hocam iso dosyasının içi açılmıyor. Sanal makineye Windows kurdum fakat usb bellek görmüyor. @heartsmagic

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mart 2016 - 16:44:42

Hocam iso dosyasının içi açılmıyor. Sanal makineye Windows kurdum fakat usb bellek görmüyor. @heartsmagic
Uefi kurmak istiyordum ama artık ne olursa olsun.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mart 2016 - 17:47:40

Verdiğiniz linktekinin aynısını yaptım fakat başlangıçta usb seçili olduğu halde boot etmedi

FireSwords

Sanal makine kullanmak zorunda değilsin ki. Yapman gereken iso dosyasına sağ tıklayıp disk bölümü bağlayıcısı ile açmak. Sonra FAT32 bölüme içeriği kopyala.

Murat_5038

Kusura bakmayın çok rahatsız ediyorum ama daha 4 günlük kullanıcıyım. Ömrüm boyunca Windows kullandım. . Sonra FAT32 bölüme içeriği kopyala derken usb diski kasdediyorsunuz değil mi ? @FireSwords

heartsmagic

Evet, ISO bağlandıktan sonra içindekilerin fat32 olarak biçimlenmiş olan USB belleğe kopyalanmasından bahsediyor.