Pythonun Türkiyedeki Geleceği

Başlatan erdemakin09, 24 Mart 2016 - 15:48:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdemakin09

İyi günler arkadaşlar. Ben geçenlerde dedim javaya başlıyım. Herkes övüyor herkes kullanıyor herkesin dilinde. Bir kitabım vardı aldım elime başladım çalışmaya. Fakat niyeyse ısınamadım bir türlüde. Sonra böle java, javanın geleceği diye google amcaya sorarken bir yerlerde python dilini gördüm. Şöyle biraz inceleme fırsatı buldum acayip hoşuma gitti. Dilin amerikada çok popüler olduğunu ama Türkiye'de hala popüler olmadığını gördüm. Ya da öle bir izlenime kapıldım diyeyim.

Siz pythonu nasıl buluyorsunuz. Sizce bu dil gelecekte Türkiye'de ne gibi bir konumda olur? Sizce çok para kazandırıyor diye Javaya devam mı etmeli yoksa hoşuma giden bu dili öğrenmeli miyim?
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

Kaleihan

Programlama dillerinde çok bilgisa sahibi değilim ama senin gibi ben de bu iki dili de inceledim. Python bana daha kolay geldi. Ayrıca bir işi para için yapmaman gerektiğini düşüyorum.

ekremsenturk

Microsoft MineCraft'ı 2 Milyar Dolar'a satın almış. Artık herkes MineCraft yapmak istiyor. Microsoft'a satacaklarmış. Bir zamanlar da, herkes Hakan Şükür nasıl olunur? onu merak ediyordu.

Sh4oTT

Hocam hangısı hosunuza gıdıyorsa onu ogrenın bence, misal bu donem java goruyoruz ben de pek ısınamadım javaya, C ile bir seyler yazmak cok daha hosuma gıdıyor. 1 hafta sonra vızeler var mecburen oturup calısıyorum. Istemeyerek calıstıgım ıcın baya anlamakta zorlanıyorum ama mecburum ıste :(

erdemakin09

Alıntı yapılan: Sh4oTT - 24 Mart 2016 - 22:34:38
Hocam hangısı hosunuza gıdıyorsa onu ogrenın bence, misal bu donem java goruyoruz ben de pek ısınamadım javaya, C ile bir seyler yazmak cok daha hosuma gıdıyor. 1 hafta sonra vızeler var mecburen oturup calısıyorum. Istemeyerek calıstıgım ıcın baya anlamakta zorlanıyorum ama mecburum ıste :(

Benim gibi javaya ısınamayan birini bulmak ne kadar güzel kime söylediysem bir kamyon dayak yiyorum. :D:D

Ya benim endişem maddiyat değil açıkcası Fakat ülkemizde ne yazık ki yazılım daha yeni yeni gelişmekte o yüzden pythonda kendimi geliştiririm ilerde bunu kullanabileceğim hiç bir alan olmaz korkusu yaşamaktayım.

Sh4oTT

Aynı korku bende de var ama ben soyle dusunuyorum ıyı olduktan sonra her turlu ıs bulunur bence :)

erdemakin09

Bir aydır staj yeri arıyorum ama hala bulamadım. Çünkü kimsenin derdi iyi bir yazılımcı yetiştirmek değil herkes bedava bir aylık çalışan gözüyle bakıyor :D İnşallah gelecekte dediğin gibi olur canı gönülden istiyorum bunu  :)

Sh4oTT

ahmet_matematikci

Forumlarda okuduğum kadarı ile Ülkemizde ki yazılımcı gençler yurt dışında iyi işler başarıyorlar.
Önceden yazılım işleri için yurt dışından eleman getirilirken - çok değil 2004 yılına kadar kamu işlerini yurt dışından eleman getiriliyordu- şimdi bizim gençler yurt dışında ki kamu kurumlarında görev alıyor.

Asıl soru pyhtonun dünyadaki geleceği nasıl olmalı. Hedefleri büyük tut. :D :D
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

erdemakin09

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 25 Mart 2016 - 10:50:49
Forumlarda okuduğum kadarı ile Ülkemizde ki yazılımcı gençler yurt dışında iyi işler başarıyorlar.
Önceden yazılım işleri için yurt dışından eleman getirilirken - çok değil 2004 yılına kadar kamu işlerini yurt dışından eleman getiriliyordu- şimdi bizim gençler yurt dışında ki kamu kurumlarında görev alıyor.

Asıl soru pyhtonun dünyadaki geleceği nasıl olmalı. Hedefleri büyük tut. :D :D

Pythonun dünyadaki geleceği büyük ya :D Google arkasında kolay kolay bırakıcağınıda zannetmiyorum :D