Açılışta Hata Alıyorum Ve Format Atamıyorum

Başlatan troturkojan@gmail.com, 11 Mart 2016 - 23:02:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

troturkojan@gmail.com

Merhaba. Linux'da acemiyim. Ubuntu kurmuştum ve rahat rahat kullanıyordum. Fakat geçen gün açılışta şöyle bir hata aldım:

:unable to launch ''gnome-session --session=ubuntu'' X session --- ''gnome-session --session=ubuntu'' not found; falling back to default session.

format atmaya çalışıyorum. biosta flashı en üste alıyorum ama tekrar ubuntu açılıyor. hard bootdan denediğmde de hata alıyorum.

eğer eksik veya yanlış * bir şey yazdıysam şimdiden özür dilerim, eğer konu vardıysa ve gözümden kaçtıysa onun için de özür dilerim. Konuyu aradım fakan mint kde'den hata almış birinin açtığı bir konu vardı ve aynı hata değildi. yardımlarınız için de şimdiden teşekkür ederim.

not: okay dediğimde is siyah ekranda kalıyor.

heartsmagic

Merhaba.

Son olarak sistemde neler yapmıştın ya da neler olmuştu?
Yeniden kurma denemesinde eğer belleği okumuyorsa mesele sistemsel değildir, yazdığın belleği ve uygulamayı değiştirip deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

troturkojan@gmail.com

en son conky'nin ayarlarıyla oynamıştım biraz. başka birşey yaprım mı hatırlamıyorum. farklı usblere farklı dağıtımları yazdırdım ama olmadı. daha önce kaç kez formatladığım bilgisayarımı formatlayamıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mart 2016 - 19:05:10

bu arada recovery modda açabiliyorum dpkg ile bozuk paketleri onar dedima ama çalışmadı. acaba gnomede bir sıkıntı mı var. root yetkisi ile xfce kursam düzelir mi?

TopKek

Arch Linux mu Gentoo mu?

heartsmagic

Bozuk paketleri onarma işi çalışmadı mı yoksa yaptı bir şey ama işe yaramadı mı? 
Conky falan buna sebep olmaz, masaüstü ortamı açılamıyor. Gnome Shell mi Unity mi kullanıyorsun?

troturkojan@gmail.com

bozuk paketleri onarma çalıştı ama yeniden açınca tekrar hata verdi. unity kullanıyorum. hatırlamaya çalışıyorum ama yaptığım başka birşei hatırlamıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mart 2016 - 20:24:30

oturum açma derken kullanıcı seçmeyi kastediyorsanız şifresizdi bilgisayar. direk açılıyodu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mart 2016 - 20:42:56

NOT: hatirladim da tkinter kurmaya calismistim ama hata verdi. apt-get update  yaptim bayagi uzun surdu. tekrar kurmaya calistim bozuk paketler var dedi.

heartsmagic

Kurtarma kipinde sistemi aç, ardından:

mount -o rw,remount /
apt-get -f install
dpkg --configure -a

troturkojan@gmail.com

http://imgur.com/K0cg8M1 son iki komutta bu paketler sıkıntı çıkartıyor. reboot ettiğimde yine ayni hatayi aliyorum. artik dosyalarimdan vazgectim onemli fotograf evrak vs yok. firmat atabilsem bile yeter. yarin farkli bir usbye farkli bir dagitim yazfiracagim hatta farkli bir programla. ya da yazili usb ile diger bilgisayara format atmayi deneyecegim sorun bunda mi yoksa usbdemi anlarim. bios ayarlarinda mi hata yaptim acaba.

heartsmagic

Orada sorunlu olan paketleri bir kaldırmayı dene:

apt-get purge paket_ismi paket_ismi2 paket_ismi3 ...
gibi.

troturkojan@gmail.com

imkanim oldugunda deneyecegim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Mart 2016 - 19:24:06

buda isr yaramadi

heartsmagic

Çıktıyı görmemiz lazım, öteki türlü öneri işe yaramış mı yaramamış mı anlayamayız.