[Çözüldü] Ubuntu 16.04 Ek Sürücü Yüklememe ve Yazılım Merkezi Sorunu

Başlatan earas, 21 Nisan 2016 - 23:51:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

earas

Daha öncesinde aynı kart için aynı sürücüyü yüklüyordu ancak şimdi yükle dediğimde hiç bir işlem yapmayıp tekrardan açık kaynaklı sürücüye geliyor seçim. Bilgisayarı yeniden başlatarak tekrar denedim defalarca ama sonuç aynı. Seçiyor ve değişiklikleri uygula diyorum ve hiç bir şey yapmayıp mevcut açık kaynak sürücüye gidiyor seçim.

Diğer konu da az önce yazılım merkezinden 3 tane program yüklememe rağmen şimdi ekrandaki gibi kalıyor. Üzerine geldiğimde de kurulum için bekleniyor diyor. Yarım saati geçmiştir...

emrah_13

Bu sorunu ben de yaşıyorum. Hatta yazılım merkezindeki bazı programlar da (örneğin VLC video oynatıcısı) yüklenmiyor.
Gönül neyi severse güzel odur.

illedelinux

Aynı sorun bugünlerde Ubuntu türevi dağıtımların bazılarında oluyor.
Dün bir kaç dağıtım denedim, sunucuları değişmeme ragmen aynı sorunla karşılaştım. Neyse ki, sürekli kullandıgım Lubuntu'da böyle sorunla karşılaşmadım.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

eronis

Alıntı yapılan: illedelinuxAynı sorun bugünlerde Ubuntu türevi dağıtımların bazılarında oluyor.
Dün bir kaç dağıtım denedim, sunucuları değişmeme ragmen aynı sorunla karşılaştım. Neyse ki, sürekli kullandıgım Lubuntu'da böyle sorunla karşılaşmadım.
Sen 14.04 kullanıyorsun. Şunu gördüm, 12.04 kullananlar şu an en az sıkıntı çekenler. 14.04 biraz daha sorunlu, son zamanlarda en çok 16.04 kullananların forumda yardım istediğini görüyorum. Taze sistem daha, bir şeyler oturmadı henüz. Eski bir sürüm kullanmanın bazı güzellikleri de var hani :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

emrah_13

"Türkiye Sunucusu" yerine "Ana sunucu"yu seçince sorun çözülüyor. Hatta VLC video oynatıcısı dahi yükledim ben.
Gönül neyi severse güzel odur.

illedelinux

Alıntı YapSen 14.04 kullanıyorsun. Şunu gördüm, 12.04 kullananlar şu an en az sıkıntı çekenler. 14.04 biraz daha sorunlu, son zamanlarda en çok 16.04 kullananların forumda yardım istediğini görüyorum. Taze sistem daha, bir şeyler oturmadı henüz. Eski bir sürüm kullanmanın bazı güzellikleri de var hani :)

@eronis ben de aynı düşünüyorum.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

burak öztürk

"Ek Sürücüler" arayüzünü çalıştırın yukarıdaki sekmelerden "Ubuntu Yazılımı"na tıklayıp Türkiye sunucusunu Ana sunucu ile değiştirip ön belleği güncelleyin. Ardından yine yukarıda "Ek Sürücüler" sekmesine tıklayıp tavsiye edilen sürücüyü kurabilirsiniz.

earas

Ana Sunucu yaptıktaan sonra iki sorun da çözüldü. Teşekkürler herkese.