BackBox 4.5 64BT Parlaklık Ayarı

Başlatan meekran79, 01 Mart 2016 - 14:15:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

meekran79

Merhaba bir kaç haftadır BackBox 4.5 kullanıyorum ancak *kararlı bir çalışma yapmasına rağmen ekran parlaklığı ayarını bir türlü yapamadım. Yabancı forumlar TR forumlar olmak üzere birkaç denemem oldu. Hala parlaklık ayarı yapamıyorum ve ayar çubuğu gözükmüyor.

Asus İ5 Core Nvidia 840M GeForce kullanıyorum. ubuntu 14.04 bumblebee kurulumunu yaptım

Konuyla ilgili olarak tarafınızdan yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mart 2016 - 15:09:34

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 0b)
04:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM108M [GeForce 840M] (rev ff)

direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp,

Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 32767 x 32767
eDP1 connected 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 193mm
   1366x768       60.0*+
   1360x768       59.8     60.0 
   1024x768       60.0 
   800x600        60.3     56.2 
   640x480        59.9 
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

ii  bumblebee                                   3.2.1-93~trustyppa1                     amd64        NVIDIA Optimus support
ii  bumblebee-nvidia                            3.2.1-93~trustyppa1                     amd64        NVIDIA Optimus support using the proprietary NVIDIA driver
rc  nvidia-304                                  304.131-0ubuntu0.14.04.1                amd64        NVIDIA legacy binary driver - version 304.131
rc  nvidia-340-updates                          340.96-0ubuntu0.14.04.1                 amd64        NVIDIA binary driver - version 340.96
ii  nvidia-352                                  352.63-0ubuntu0.14.04.1                 amd64        NVIDIA binary driver - version 352.63
rc  nvidia-libopencl1-304                       304.131-0ubuntu0.14.04.1                amd64        NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
rc  nvidia-libopencl1-340-updates               340.96-0ubuntu0.14.04.1                 amd64        NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
rc  nvidia-opencl-icd-304                       304.131-0ubuntu0.14.04.1                amd64        NVIDIA OpenCL ICD
rc  nvidia-opencl-icd-340-updates               340.96-0ubuntu0.14.04.1                 amd64        NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-opencl-icd-352                       352.63-0ubuntu0.14.04.1                 amd64        NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-settings                             331.20-0ubuntu8                         amd64        Tool for configuring the NVIDIA graphics driver

heartsmagic

Konuyu Diğer Dağıtımlar bölümüne taşıyalım. Kendisi sanırım Ubuntu tabanlı ama haliyle Diğer Dağıtımlar bölümü daha uygun oluyor bu tipte başlıklar için.

acpi_backlight=vendor ya da acpi_osi= çekirdek parametrelerini deneyebilirsin. Bunu yapmak için de şu başlıktan yararlanabilirsin: cekirdekkonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meekran79

Teşekkürler deniyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mart 2016 - 08:31:39

Merhaba

İlgili formu okudum ancak yolu anladım ancak benim konuyla ilgili olarak hangi seçeneklerden ilerleyeceğimi bilemeiyorum 6 adet seçenek mevcut. Nasıl oluyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mart 2016 - 08:34:03

Eğer ben bunu yaparsam kendimi neo ilan ederim yine de teşekkürler ilginiz için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mart 2016 - 14:24:40

Genel olarak şunları söylemek istiyorum şu linux sisteminde sorunsuz stabil olarak çalışan var mı acaba merak ediyorum mutlaka problem var veya sonradan çıkıyor ilginç yanı ise herkese olan ve sürekliliği olan şeyler geliştiriciler bu konuda pek bir çalışma yapmak istemiyorlar herhalde diye düşünüyorum mesala kullandığım sistemler içerisinde Fedora, ubuntu, mint, manjaro, elementary, Blackbox bunlarda ya WiFi yada ekran kartı sorunları mutlaka oldu manjaro da fare imleci back box ekran parlaklık ayarı Fedora ki en çok beğendiğim sistemdi ısınma mint WiFi kopma ubuntu WiFi kopma Vs Vs

İlginç

heartsmagic

Alıntı yapılan: meekran79Genel olarak şunları söylemek istiyorum şu linux sisteminde sorunsuz *kararlı olarak çalışan var mı acaba merak ediyorum

Var, ben. Bir kişinin olması bile sorduğun sorunun cevabı için yeterli.

Söylediğim şeyi yapmayı denedin mi? Nasıl yapacağını anlatan bağlantıyı aktardım orada. Deneyeceğin parametreleri de belirttim.

meekran79

Kurulum esnasında yapılması gerekenler diye okudum doğrumu ayrıca sadece anladığım kadarı ile bana lazım olan bölüm en baştaki bölüm olması gerekiyor çünkü sistemi bir daha kurmayı deneyeceğim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mart 2016 - 11:41:17

denedim forumları okudum ama yapamıyorum bu gerçekten karışık ve tehlikeli bir işlem gibi geliyor bana. Bunun çözümünün olabileceğini zannetmiyorum fikrimce! yabancı olan ubuntu forumunda da konuyla ilgili yazdım onlarda pek net bir çözüm çıkmadı

ilginç sistem heryönü ile kararlı çalışıyor hiçbir hata yok ama parlaklık ayarı gözükmüyor ve yapılamıyor sadece BackBox'a özel :) herhalde insan bazen gerçekten soğuyor Linux sistemlerinden!

tşk...   

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mart 2016 - 11:43:32

ben sizin zamanınızı almayım en azından diyer arkadaşlara yardımcı olursunuz bana ayrılan zaman içerisinde daha yararlı olur

tekrar tşkler...

heartsmagic

Zor değil, hele tehlikeli hiç değil. Grub mu kullanıyor bu Backbox? İsminin yazdığı satırda e tuşuna bas, çekirdek satırını bul. O satırda quiet splash yazıyordur, onun yanına sırayla benim söylediğim paremetreleri ekleyeceksin. Tek tek ekleyip sorunu çözüyor mu diye bakarsın.

Bir de, neden Backbox? Linux sistemlerden soğumak için bu yeterliyse, yolunda başında vazgeçmek daha yararlı olabilir. 
Bizler zaman kaybetmiyoruz, zaten kaybedilecek zamanımız olsa forumda olmayız. Mesele, senin kendine ve Linux'a ne kadar zaman ayıracak olman. Zaman ayırmayacaksan söylediğim üzere tez elden vazgeçmek daha yararlı olabilir.

meekran79

Sadece denek amaçlı kullanmak istedim daha sonrada hoşuma gitti sistemi yormadan çalışması hata vermemesi açısından söyleyebilirim şu an demedim ancak sistem hatası verdi machine Chek error dedi ve pc açılmadı şimdi tekrar ubuntu sistemini kuruyorum laptopuma sorunsuz dediğiniz gibi yaptım ancak restart sonrasında bu hatayı verdi
Asıl size sormak istediğim siz bu işin duayeni biri olarak bana önerebileceğiniz bir linux dağıttımı varmı?

heartsmagic

Hangi hatayı verdi? Dağıtım önerileri kişisel olur, bana uyan sana uymaz ya da bende sorun yapmayan sende sorun yapar. Zevkine, makinene göre (fazlaca tecrübeli değilsen) son kullanıcı dostu olanlardan başla. Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, OpenSUSE, Fedora. Artık hangisini beğenirsen kalırsın. Yok, zaten tecrübem var diyorsan bu listeye Archlinux, Gentoo gibi dağıtımları da ekleyebilirsin. Tecrüben varsa istediğin dağıtımı kullanırsın, fakat yoksa bazılarını kullanmak daha zor olur. Düşünüp, kendine uyanı seç, kullan, değerlendir.

meekran79

teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mart 2016 - 22:58:14

Ubuntu 15.04 manjaro kurdum bakalım nasıl olacak

heartsmagic

Ubuntu 15.04 Manjaro derken? Ubuntu 15.04 ve Manjaro mu demek istedin? Eğer öyleyse 15.04'ün desteği sona erdi, bilmiş ol.

meekran79

15.04 desteği bittiyse ben hemen vazgeçeyim Manjaroyu çok kullanmak istiyorum kullanan arkadaşlarım çok memnunlar daha sonrada Arch geçebilirsin diye bir öneride bulundular stabil olmasının ynında paket desteğide gerçekten iyiymiş öneri olarak Mate 15.09 ve cinnamon 16.02 önerdiler! sizce Manjaro hakkındaki görüşleriniz nelerdir

Görüşleriniz doğrultusunda kurmayı düşünüyorum

heartsmagic

Başlık açmışsın bu konuda zaten, bu konuyu kapatalım. Başlığın forumdaki mevcut bir başkası ile birleştirilmiş ayrıca, profilinden takip edebilirsin.