[Çözüldü] Evolution kurulumunda gmail ayarları problemi

Başlatan Deathangel, 03 Mart 2016 - 21:26:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Deathangel

Arkadaslar
Evolution e posta istemcisini kurmak istem ama gmail yapılandırmalarında yanlışlık oldu sildim birdaha kurdum bu sefer ayarları yapmadan daha oncekı ayarlarla kuruyor gene gmail ımı acamıyorum o yuzden ben bu ayarları kurarken nasıl birdaha yapılandırabilirim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mart 2016 - 21:37:55

Daha dogrusu şöyle söyliyim benden gmail imin şifresini istiyor giriyorum ama kabul etmiyor ama şifre yanlış degil dogru giriyorum :(
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

bugra9

Google hesabında "iki adımlı doğrulama" açık mı?

Deathangel

hiç bilmiyorum ama şimdi eposta gondermeye çalışırken şu hatayı alıyorum şifreyi giriyorum kabul ediyor artık ama epostayı gonder deyince şu hatayı veriyor

The reported error was "Sunucudan hatalı kimlik doğrulama yanıtı.".

Edit:gondermeden önce 2 kere şifreyi istiyor

Yaptıgım gmail ayarları
isim: istediğiniz herhangi bir ad. (evo içinde hesabınız bu adla görüntülenecek)

Gerekli Bilgiler.......................................................................................
Tam isim: iletilerinizde görüntülenmesini istediğiniz isim.
E-posta adresi: kullanacağınız adres.(tam olarak yazılmalı örnek ubuntuTR@ubuntu.com)
 Seçimlik Bilgiler...................................................................................
Bu bölüm boş kalabilir.

E-posta Alımı:

Sunucu Türü: imap

Yapılandırma: ......................................................................................
Sunucu:  imap.gmail.com:993--->993 kısmını yazmıyorum bunu yazında :993 hatası alıyorum bu programdakı ayarları kullanıyorum burada
Kullanıcı Adı: gmail kullanıcı adınız ( ubuntuTR@gmail.com sa sadece ubuntuTR yazılacak)

Güvenlik..............................................................................................

güvenli bağlantı kullan: SSl Şifreleme

kimlik doğrulama türü.............................................
birinci kutucuktan " Parola"  seçin.
"parolayı hatırla yı da seçerseniz hesabınıza  otomatik giriş yapar )

Alma Seçenekleri:
 isterseniz boş bırakabilirsiniz.. istediğinize uygun olarak ta düzenleyebilirsiniz.

E-posta Gönderimi:
Sunucu Türü: smtp
Sunucu yapılandırması.........................................................

Sunucu:smtp.gmail.com:587--->Burada 587 i yazıyorum :D

Güvenlik...............................................................................

Güvenli bağlantı kullan: TLS şifreleme

Kimlik Doğrulama...............................................................

Tür: Giriş     

kullanıcı adı: @gmail.com suz kullanıcı adınız

"Parola hatırla " yı da seçin.

bu ayarlar gmail hesabınızı kullanmak için yeterlidir. diğer kalan pencereler isteğe bağlı tercihler içinidir.

keyserver2.pgp.com

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Deathangel

ımap server ı ayarlarını yukarıdakı ayarlarda yaptım sadece abı baska bir yerde ımap ayarı yapmadım :(

keyserver2.pgp.com

heartsmagic

Gmail hesabına girip ayarlarda IMAP açık mı diye bakmalısın. Değilse etkinleştirmen lazım.

Deathangel

Abi gmail den imap ı etkınleştırdım ama sımdıde Girişde gmail imin şifresini sorarken şifreyi giriyorum Password was incorrect diyor ama şifre %100 dogru eminim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mart 2016 - 20:06:39

gmail açmamı engellemiş bildirim geldi mailime

Daha az güvenli uygulamaların hesaba erişimini değiştirme

Google Apps kullanıcı hesaplarınızı güvende tutmaya yardımcı olmak için, daha az güvenli olan uygulamaların Google Apps hesabınıza erişmesini engelleyebiliriz. Google Apps kullanıcısı olarak, oturum açmaya çalıştığınızda "Şifre yanlış" hatası göreceksiniz. Böyle bir şeyle karşılaşırsanız iki seçeneğiniz vardır:

1. Seçenek: En güncel güvenlik önlemlerini kullanan daha güvenli bir uygulama sürümüne geçin. Gmail gibi tüm Google ürünleri en son güvenlik tedbirlerini kullanır.
    2. Seçenek: Ayarlarınızı değiştirerek daha az güvenli uygulamaların hesabınıza erişmesine izin verin. Başka birisinin hesabınıza girmesini kolaylaştırabileceğinden bu seçeneği kullanmanızı önermeyiz. Yine de erişim izni vermek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:
        Hesabım'da "Daha az güvenli uygulamalar" bölümüne gidin.
        "Daha az güvenli uygulamalar için erişim" ayarının yanında, Aç'ı seçin. (Google Apps kullanıcıları için not: Yöneticiniz daha az güvenli uygulamaların hesaba erişimini kilitlediyse bu ayar görünmez.)

Hesabınızda hâlâ oturum açamıyorsanız "şifre yanlış" hatası başka bir nedenden kaynaklanmış olabilir.

keyserver2.pgp.com

heartsmagic

Bazı uygulamalar için Google bu sınırlamaya gitmişti. Thunderbird'ün eski sürümlerinde de bu sorun vardı, yeni sürümlerinde halledildi örneğin. Evolution'da durum nedir bilemiyorum şu an. Fakat sana sunulan ikinci çözümü deneyebilirsin. Gmail ayarlarından yapacaksın tarif edildiği şekilde.

Deathangel

konu çözülmüştür baslıgı kaldırabılırsınız abi teşekkür ederim hersey için eyer bu konu da bir sorun yasayan olursa gönüllü yardım a hazırım Allah kimseyi bununla sınamasın :D

keyserver2.pgp.com

heartsmagic

Başlıkları kaldırmıyoruz da, sizler etiketledikten sonra kapatıyoruz. 
Sorun çözüldü mü şimdi bu ayarlamadan sonra?

Deathangel

Evet abi gmailden düşükgüvenlikli arac erişimi gibi birsey var onu aktıflestırıp pop sunucusunu devreye sokunca hersey çözüldü artık şifreyi kabul ediyor :D şimdi sadece emailleri şifreleyip gondermeyi arastırıcam onuda basarırsam email ayarlamalarıyla işim bitmiş olucak

keyserver2.pgp.com